Βιωματική δράση για το ΓΕ.Λ. Πάρου

Το τελευταίο διάστημα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με δυσάρεστα περιστατικά αυξημένης βίας εκ μέρους των εφήβων ανά το πανελλήνιο.

Στο πλαίσιο αυτού του προβληματισμού, το ΓΕ.Λ. Πάρου βρήκε ως σχολική κοινότητα ελκυστική την ιδέα να έχουν μια συνεργασία με το Αθηναϊκό κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (Α.Κ.Μ.Α.), προκειμένου να υλοποιήσουν παρεμβάσεις με τον συγκεκριμένο φορέα αναγνωρίζοντας τον πολύ σημαντικό ρόλο που επιτελεί στην κατεύθυνση αυτή.

Το διήμερο (26-27/3) ταξίδεψε από την Αθήνα κι επισκέφθηκε το ΓΕ.Λ. ΠΑΡΟΥ η 14μελης αποστολή από ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές, συμβούλους ψυχικής υγείας, κοινωνική λειτουργό και κοινωνική ανθρωπολόγο και πραγματοποιήσαμε τη βιωματική δράση με θέμα: «Επαγγελματική, Συμβουλευτική Στήριξη» για όλους τους μαθητές της Α’ και Β΄ Λυκείου. Έτσι, ολοκληρώθηκε ο κύκλος σε θέματα στήριξης και ενδυνάμωσης των εφήβων που ξεκίνησε από την προηγούμενη σχολική χρονιά, σε συνεργασία με το Αθηναϊκό κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (Α.Κ.Μ.Α.) και με το Κέντρο Πρόληψης Κυκλάδων, «Θησέας», καθώς και με την παριανή σύμβουλο ψυχικής υγείας, Αγγελική Σαρρή.

Το ΓΕ.Λ. Πάρου εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όλους τους παραπάνω φορείς καθώς και στον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, όπως και στους ευγενικούς χορηγούς του.