Ο Θάνος Σαρρής πρωτοτυπεί με Μαραντόνα!

Ο παριανός πετυχημένος δημοσιογράφος, Θάνος Σαρρής, εκτός από αθλητικός δημοσιογράφος –που εντυπωσιάζει με κείμενα κοινωνικής προσέγγισης των αθλητικών δρώμενων- είναι και συγγραφέας δύο πολύ καλών βιβλίων: Το ένα βιβλίο του είναι το «30 θεοί του ελληνικού ποδοσφαίρου» και το άλλο «η μπάλα στην κερκίδα».

Ο Θάνος Σαρρής, που τώρα βρίσκεται στη διευθυντική θέση του πετυχημένου αθλητικού site gazzetta.gr, συνεχίζει να πρωτοτυπεί επαγγελματικά και μετέφρασε ένα «φευγάτο» βιβλίο – κόμικ με τίτλο: «Το Χέρι του Θεού – Η ζωή του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα σε κόμικ».

Πρόκειται για τη μεταφορά της ζωής του Μαραντόνα σε κόμικ, όπου ο ιταλός εικονογράφος Ερνέστο Καρμπονέτι, έδωσε μορφή στα κείμενα του συγγραφέα Πάολο Μπαρόν, που έχει διακριθεί στην κατηγορία των graphic novels. Στη συνέχεια ήρθε το χέρι του Θάνου Σαρρή για να αποδώσει στα ελληνικά «το χέρι του Θεού».

Το βιβλίο – κόμικ για τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα (1960-2020), αρχίζει με το ξεκίνημά του στις φτωχογειτονιές της Βίγια Φιορίτο, την πίστη του πατέρα του στο ποδοσφαιρικό του ταλέντο, το ταξίδι στο «Λα Μπομπονέρα» και από εκεί, στη Βαρκελώνη. Συνεχίζει με την αυτοκρατορία στη Νάπολη την άνοδο και την πτώση ενός ποδοσφαιρικού «θεού» που λατρεύτηκε. Ο Μαραντόνα αγαπήθηκε από τις λαϊκές μάζες (ποδοσφαιρόφιλες η μη) κυρίως για το σάλπισμα νίκης του φτωχού Νότου στη Νάπολη, ενάντια στις επιχειρήσεις-ομάδες του πλούσιου Βορρά! Άλλωστε μέχρι τον Μαραντόνα ξέραμε όλοι ότι ένας καλός παίκτης μπορούσε μόνος του να πάρει έναν αγώνα, αλλά δεν ξέραμε ότι ένας καλός παίκτης μπορούσε να πάρει μόνος του κι ένα πρωτάθλημα!

Συνομιλώντας το Parostoday.gr με τον Θάνο Σαρρή, ο τελευταίος μεταξύ άλλων μας είπε ότι: «[…]πρόκειται για ένα βιβλίο εκτός της συνηθισμένης φόρμας και μέσα στα κείμενα είναι όλη η ζωή του Μαραντόνα, που για πρώτη φορά παρουσιάζεται μ’ αυτόν τον τρόπο».

Τέλος, το βιβλίο ήρθε στην Ελλάδα από το «Gazzetta» και τις Εκδόσεις «Οξύ Comics» και είναι διαθέσιμο σε όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας.

ΠΗΓΗ: parostoday.gr