Η αντιπολίτευση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου θέτει θέμα για την Υγεία στα νησιά μας

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι των παρατάξεων «Ανοιχτοί Ορίζοντες στο Ν. Αιγαίο», Νέα Εποχή στο Ν. Αιγαίο» και Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Αιγαίου», με επιστολή τους στο πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, βάζουν θέμα με τίτλο: «Λήψη απόφασης για την πλήρη στελέχωση όλων των δομών Υγείας των νησιών με μόνιμο προσωπικό».

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης προτείνουν τη διεκδίκηση άμεσης στελέχωσης με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων που χρειάζονται για όλες τις δημόσιες δομές υγείας των νησιών.

Επίσης, ζητάει:

- Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος επείγουσας ιατρικής (EKAB) με επαρκή στελέχωση, τεχνικό εξοπλισμό και μέσα μεταφοράς.

- Πλήρη εργαστηριακό και τεχνολογικό εξοπλισμό, ώστε σε κάθε νησί να έχουν τη δυνατότητα οι κάτοικοι πρόληψης και θεραπείας, χωρίς να αναγκάζονται να επιβαρύνονται με έξοδα για να μετακινηθούν σε κάποιο κεντρικό νοσοκομείο.

- Στήριξη των αιτημάτων των σωματείων των υγειονομικών για μονιμοποίηση όλου του προσωπικού (ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και βοηθητικό) με σύμβαση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς.