Κολυμβητήριο Πάρου: Το απόλυτο αδιέξοδο!

Χθες, 25 Απριλίου, συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Πάρου και μεταξύ των θεμάτων προς συζήτηση ήταν και το: «Επιλογή θέσης και έναρξη διαδικασιών για εκπόνηση μελέτης Δημοτικού Κολυμβητηρίου».

Κατ’ αρχήν –κι αυτό είναι πολύ βασικό- όταν ομιλούμε για κολυμβητήριο (σύμφωνα με όσα ακούστηκαν), ομιλούμε όχι για Ολυμπιακών διαστάσεων, δηλαδή, για 50άρα πισίνα, αλλά προφανώς για 25άρα. Με λίγα λόγια πισίνα που δεν ενδείκνυνται για αξιόλογες διοργανώσεις π.χ. διοργάνωση πανελλήνιων πρωταθλημάτων ή για επίσημους αγώνες υδατοσφαίρισης, αλλά πισίνα, που κύριο χαρακτηριστικό της θα είναι οι νέοι κολυμβητές να προπονούνται όλο τον χρόνο και όχι όπως τώρα μόνο τα καλοκαίρια στη θάλασσα, και να μαθαίνουν να εφαρμόζουν κάποιες τεχνικές ειδικά στα πάνελ αφής με το γύρισμα του κολυμβητή.

Τι είπε ο δήμαρχος Κ. Μπιζάς

Ο κ. Μπιζάς είπε κατ’ αρχήν (και ορθά), ότι τα αθλητικά έργα κατά προτεραιότητα στο νησί μας είναι: α) το κλειστό γυμναστήριο στο Ζευλάκι, β) ο αθλητικός χώρος στη Νάουσα και γ) το κολυμβητήριο. Ακόμα, συμπλήρωσε, ότι όπως είναι γνωστόν το ΕΣΠΑ δε χρηματοδοτεί κατασκευή κολυμβητηρίων και άρα τα χρήματα είτε πρέπει να βρεθούν από άλλο πρόγραμμα είτε να γίνει με δικούς μας πόρους.

Επίσης, είπε ότι υπάρχει μία κινητικότητα το τελευταίο χρονικό διάστημα για το θέμα και ότι έχουν ζητηθεί προκαταρκτικές εκθέσεις για τη δημιουργία κολυμβητηρίου, που όμως παρουσιάζουν διαφοροποιήσεις ως προς το κόστος.

Τι είπε η αντιπολίτευση

Εκ μέρους της ελάσσονος αντιπολίτευσης υποστηρίχτηκε ότι ο κ. Κωβαίος προεκλογικά έλεγε ότι είχε 2 εκ. ευρώ από τον υπουργό, κ. Πέτσα. Ένα εκ. για το κλειστό γυμναστήριο και ένα εκ. για το κολυμβητήριο. Τώρα, είπε ο κ. Ροκονίδας, κάτι μας είπε ο Βρούτσης για χρηματοδότηση κολυμβητηρίου και ο κ. Μπιζάς έφερε το θέμα. «Δηλαδή, μας πέταξε ο κ. Βρούτσης ένα παξιμάδι και εμείς…», συμπλήρωσε.

Ποια είναι η ουσία

1. Η ουσία είναι ότι η Πάρος χρειάζεται κολυμβητήριο, αλλά κολυμβητήριο σωστό και σύγχρονο.

2. Σαφώς και το πρώτο μέλημα για τις αθλητικές εγκαταστάσεις είναι το κλειστό γυμναστήριο στην Παροικιά.

3. «Τσιμπάμε» ασύστολα στις υποσχέσεις πολιτικών!

Ποια είναι η αλήθεια

1. Το θέμα προς συζήτηση ήταν ΑΣΤΕΙΟ κι αυτό φάνηκε από την αναβολή του! Ούτε σωστές εισηγήσεις υπήρχαν, ούτε είχαν δοθεί αυτές σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, ούτε η θέση των φορέων υπήρχε! Λες και η θέση του Α’ ή Β’ φορέα είναι κρατικό μυστικό.

2. Δε φέρνεις για συζήτηση ένα τέτοιο πολύ σοβαρό θέμα, αν τουλάχιστον δεν έχεις αποφασίσει που θέλεις να κάνεις το κολυμβητήριο. Γιατί απ’ ότι καταλάβαμε εμείς τόσο η Παροικιά, όσο και η Νάουσα, θέλουν το κολυμβητήριο και κάποιοι σύμβουλοι τάζουν με τη σειρά τους βοήθεια στους παράγοντες των σωματείων στις δύο περιοχές.

3. Η εισηγήτρια του θέματος Φλώρα Λουκή, άφησε όχι μόνο υπονοούμενα για την παραπάνω παράγραφο, αλλά και η αγανάκτησή της γι’ αυτό ήταν ξεκάθαρη. Η κ. Φ. Λουκή πάντως, φαίνεται να είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας…

4. Στη χθεσινή συζήτηση του θέματος φάνηκε (πεντακάθαρα για εμάς), ότι κάποιοι πήραν στον λαιμό τους κάποιους άλλους. Θέματα όπως του κολυμβητηρίου και ο τρόπος που παρουσιάστηκε δεν έχουν θέση στη νέα αντίληψη περί των τοπικών ζητημάτων που θέλει να έχει η νέα δημοτική Αρχή. Θύμισαν αλήστου μνήμης εποχές προκατόχων τους. Γιατί «τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι και έξι το λαδόξυδο» δεν είναι σωστό!

Fileleutheros.net