«Ο δρόμος είχε την δική του ιστορία» | Της Μαρ. Σκανδάλη

Φίλες και φίλοι με αφορμή ένα ατύχημα που είχα με το αυτοκίνητό μου πέφτοντας σε λακκούβα στο δρόμο, αποφάσισα να δημοσιοποιήσω το θέμα όχι μόνο για να εκφράσω το παράπονό μου αλλά και να καταγγείλω το γεγονός ως απαράδεκτο.

Για το αν ο συγκεκριμένος δρόμος είναι στην αρμοδιότητα του δήμου ή της περιφέρειας δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Η Πάρος είναι μια και οι δρόμοι ανήκουν σε όλους. Για το αν δημιουργούνται συνέχεια λακκούβες είτε από καιρικά φαινόμενα είτε από συνεργεία ΟΤΕ, ΔΕΥΑΠ, ΔΗΜΟ ή από ιδιώτες το ξέρουμε καθώς και ότι τις κλείνουν όπως-όπως επίσης το ξέρουμε. Το ότι γίνονται έργα είτε από δήμο είτε από Περιφέρεια ή από ΔΕΥΑΠ ή άλλη υπηρεσία, το ξέρουμε. Δεν μπορεί όμως να μην υπάρχει συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών ώστε να υπάρχει καλύτερο αποτέλεσμα.

Δεν μπορώ να δεχτώ την δικαιολογία που πάντα ακούμε ότι ο τάδε δρόμος δεν ανήκει στον δήμο αλλά στην περιφέρεια και το αντίθετο. Η Πάρος είναι ένα νησί. Οι περισσότεροι ξέρουμε ότι η Περιφερειακή ενότητα Πάρου δεν έχει τεχνικό προσωπικό αλλά ο δήμος έχει. Δεν μπορεί λοιπόν η Περιφέρεια να εφοδιάζει τον δήμο με πίσσες και να βγαίνουν σπάνια να βουλώνουν καμιά τρύπα ή να περιμένουν τις παραμονές των εκλογών να το πράξουν. Κι αυτό το λέω γιατί όπως ίσως θυμάστε όλοι ένα μήνα πριν τις προηγούμενες εκλογές κάθε μέρα βλέπαμε τα φορτηγάκια του δήμου με τους εργάτες να μην έχουν αφήσει λακκούβα για λακκούβα, που να μην κλείσουν. Γιατί να μην γίνεται αυτό συνεχώς.

Ένα άλλο θέμα που θα ήθελα να γράψω είναι η ασυδοσία κάποιων πολιτών και η αδιαφορία των υπευθύνων. Δεν μπορεί ας πούμε να βγάζει ο τάδε κύριος στον δρόμο ένα λάστιχο ή μια σωλήνα πλυντηρίου και να πετάει τα νερά για να μην γεμίζει ο βόθρος του, ξέροντας ότι έτσι καταστρέφεται ο δρόμος και όχι μόνο αδιαφορεί ο ίδιος αλλά και οι υπεύθυνοι δεν του κάνουν ούτε παρατήρηση, που κανονικά θα έπρεπε να του κόψουν πρόστιμο και να τον βάλουν να επισκευάσει μόνος του τον δρόμο. Αυτό είναι απαράδεκτο.

Κυρίες και κύριοι του δήμου και της Περιφέρειας συνεργαστείτε για να κάνετε αυτό που πρέπει. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Πρέπει να καταλάβετε ότι αρκετά πληρώνουμε όλοι στον δήμο και στο κράτος και δεν μπορούμε να πληρώνουμε επιπλέον για ζημιές που παθαίνουμε από την δική σας αμέλεια και ανευθυνότητα. Οι υλικές ζημιές φτιάχνονται με κόστος βέβαια, αλλά αν σκοτωθεί κάποιος τότε τι θα κάνετε; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη τότε; Μπορεί να μου απαντήσει κάποιος;

Ελπίζω αυτά τα λίγα απλά λόγια να σας αφυπνίσουν και να λάβετε σοβαρά υπόψη να κάνετε κάτι πριν είναι πολύ αργά!

Σκανδάλη Μαρία