Ομάδα Γυναικών Πάρου-Αντιπάρου: Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών

Η Ομάδα Γυναικών Πάρου Αντιπάρου χαιρετίζει και τάσσεται στο πλευρό μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών που κινητοποιούνται αυτές τις μέρες και διαμαρτύρονται ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και τις πρόσφατες αντιπαιδαγωγικές συγχωνεύσεις τμημάτων σχολικών μονάδων του νησιού.

Ο προκλητικός «εξορθολογισμός» και οι «βελτιωτικές κινήσεις» για να μην υπάρχει «κατασπατάληση εκπαιδευτικού προσωπικού» δείχνει πως εννοεί το Υπουργείο Παιδείας την «αναβάθμιση» της παιδείας …

Η κοινή δράση γονιών-μαθητών- εκπαιδευτικών είναι αυτή που μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην ανακοπή εφαρμογής αυτής της ανάλγητης πολιτικής.

Η αγωνία και η αγανάκτηση πρέπει να μετατραπεί σε συνεχή δράση για:

• Την κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων

• Τη διεκδίκηση ενός σχολείου δημόσιου και δωρεάν για όλους με σύγχρονες υποδομές και εκπαιδευτικό προσωπικό (με μόνιμη και σταθερή εργασία) που θα παρέχει σε ΟΛΑ τα παιδιά ολόπλευρη μόρφωση.

Η Ομάδα Γυναικών Πάρου-Αντιπάρου συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα τους και θα συμμετάσχει στην εκδήλωση που διοργανώνεται από τους συλλόγους των εκπαιδευτικών (ΕΛΜΕ & «Π. Καλλιέρος») την Τετάρτη 20/10 στον Αρχίλοχο στις 6 το απόγευμα. Θα συνεχίσει παράλληλα να οργανώνει εκδηλώσεις–συζητήσεις και δράσεις (όπως αυτή που έγκαιρα διοργάνωσε για τα προβλήματα στη παιδεία με το άνοιγμα των σχολείων στις 20/9)ώστε να φωτίσει προβλήματα και πλευρές της ανισοτιμίας στη μόρφωση και τις θέσεις του ριζοσπαστικού κινήματος γυναικών απέναντι σε αυτά .

Ομάδα Γυναικών Πάρου-Αντιπάρου

omadaginaikonparou@gmail.com

19/10/2021