Η ηλιθιότητα είναι αήττητη | Toυ Δ.Μ.Μ.

Η φράση που αποδίδεται στον Άλμπερτ Αϊνστάιν: «Δύο πράγματα είναι ατελείωτα: το σύμπαν και η βλακεία του ανθρώπου, αν και για το σύμπαν δεν είμαι σίγουρος», είναι επίκαιρη όσο ποτέ. Η ηλιθιότητα άλλωστε του ανθρώπου, μάλλον ξεκινάει από τη βιβλική εποχή, καθώς όπως πληροφορούμαστε ο Αδάμ έχασε τον παράδεισο για να φάει ένα μήλο!

Η εποχή της πανδημίας το αποδεικνύει αυτό. Προσωπικά είμαι εμβολιασμένος και αδιαφορώ ότι κάποιοι συμπολίτες μου αρνούνται το εμβόλιο. Δεν μπορώ όμως να ακούω τις θεωρίες συνωμοσίας ή ακόμα χειρότερο να θέλουν να μου τις επιβάλλουν. Μέσω άλλωστε της συνωμοσιολογίας κάποιοι άνθρωποι έχουν πλουτίσει κυριολεκτικά. Αν προσέξετε τις ατελείωτες διαφημίσεις –κυρίως σε περιφερειακά κανάλια- θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν εκδότες που στηρίζουν τις απόψεις τους μέσω βιβλίων συνωμοσίας, που εμπορεύονται. Δεν έχουν πλουτίσει μόνο συγγραφείς και εκδότες από παρόμοια βιβλία. Από την εποχή του νερού του Καματερού, τη δεκαετία του ’70 έχουμε παρόμοιες τακτικές. Αλήθεια θυμόσαστε τη «φραπελιά» το 2007 που θεράπευε τον καρκίνο; Η «φραπελιά» μάλιστα είχε διαφημιστεί από εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης! Η τιμή (φύλλα ελιάς), είχε φτάσει τα 40 ευρώ το κιλό!

Τα ίδια είχαν συμβεί και το 1952 με την πικραγγουριά, που θεράπευε κάθε νόσο! Έτρεχε όλος ο κόσμος για να βρει το μικρό αγκαθωτό φυτό. Ποιος σας είπε ότι και τότε κάποιοι δε θησαύρισαν; Εδώ έχουμε φτάσει στο σημείο να πιστεύουν πολλοί ότι τα λευκά ίχνη υδρατμών / ίχνη συμπύκνωσης, που αφήνουν τα αεροπλάνα σε υψηλό υψόμετρο, είναι ψεκασμοί από μυστικά προγράμματα με χημικές και βιολογικές ουσίες που κατευθύνονται από κυβερνητικές υπηρεσίες και μέσω αυτών επηρεάζουν τη σκέψη του ανθρώπου!

Τα ίδια και με τα μέλη της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, που καθορίζουν και καλά τις τύχες του κόσμου και τελικά δεν είναι τίποτα άλλο εκτός μίας καπιταλιστικής συνάντησης που οργανώνεται από ζάμπλουτους και καλούν ανερχόμενους πολιτικούς και επιχειρηματίες για την προώθηση των δικών τους εμπορικών δραστηριοτήτων. Για να κατανοήσει κάποιος το αστείο της υπόθεσης να προσθέσω ότι μεταξύ αυτών –που και καλά αποφασίζουν το μέλλον του κόσμου- ήταν ο Γιωργάκης Παπανδρέου, ο Γιώργος Αλογοσκούφης, η Λούκα Κατσέλη που είχε κάνει και κόμμα μετά, την «Κοινωνική Συμφωνία» κλπ. Αν αυτοί αποφασίζουν για το μέλλον της ανθρωπότητας, τότε…

Το τελευταίο περί ηλιθιότητας το είδα προ ημερών στο facebook από γνωστή μου. Η συγκεκριμένη, που δεν έχει αφήσει γωνιά για γωνιά του σπιτιού της που να μην την έχει φωτογραφίσει και ανεβάσει στο διαδίκτυο, και δεν έχει αφήσει περιοχή για περιοχή που επισκέπτεται χωρίς και πάλι να ανεβάσει στο διαδίκτυο φωτογραφίες, διαμαρτύρεται για τη Στατιστική Υπηρεσία, διότι υποστηρίζει ότι συλλέγει προσωπικά δεδομένα και μαγνητοσκοπούν το σπίτι της!

Δ.Μ.Μ.