Τιμές ακινήτων σε Πάρο και Αντίπαρο

Σύμφωνα με στοιχεία του δείκτη τιμών Spitogatos Property Index (SPI), ο οποίος διαμορφώνεται με βάση τα δεδομένα αγγελιών της ιστοσελίδας αγγελιών ακινήτων Spitogatos, οι μέσες ζητούμενες τιμές πώλησης στα ελληνικά νησιά παρουσιάζουν σημαντικές μεταβολές.

Η μεγαλύτερη άνοδο στις μέσες ζητούμενες τιμές πώλησης παρουσιάζεται σε Σέριφο, Σαμοθράκη και Πόρο, με τις τιμές πώλησης να αυξάνονται κατά 26,2%, 23,1% και 20% αντίστοιχα. Οι ζητούμενες τιμές πώλησης διαμορφώνονται αντίστοιχα για τα παραπάνω νησιά στα 2.649,5 ευρώ/τ.μ., 1.066,7 ευρώ/τ.μ. και 1000 ευρώ

Σε ό,τι αφορά τα νησιά μας στην Αντίπαρο η μέση ετήσια μεταβολή είναι 17,6% με την τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο να διαμορφώνεται στα 3.823,5 ευρώ, ενώ στην Πάρο η μέση ετήσια μεταβολή είναι 12,5% με την τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο να διαμορφώνεται στα 2.812,5 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα νησιά στα οποία παρατηρείται η μεγαλύτερη μείωση των ζητούμενων τιμών και παρουσιάζουν αρνητική ετήσια μεταβολή είναι η Θάσος, η Ικαρία, η Σκόπελος και η Πάτμος με ποσοστά -9,2%, -7,1%, -5,6% και -5,2% αντίστοιχα.

Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία της ιστοσελίδας Spitogatos αμετάβλητα έμειναν τα ετήσια ποσοστά για την Κάλυμνο, την Ιθάκη, τη Σίκινο και το Αγκίστρι.