Οι «πονηροί» της Πάρου… | Του Δ.Μ.Μ.

Στον τόπο μας έχουμε αρκετούς «πονηρούς» οι οποίοι μάλιστα πιστεύουν ότι όλοι οι υπόλοιποι είμαστε κουτορνίθια.

Οι «πονηροί» της Πάρου το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν εξαπολύσει επίθεση κατά των κομμάτων για τα οποία ισχυρίζονται είτε ότι δεν προσφέρουν τίποτα στην πολιτική ζωή είτε ότι αυτά επιφέρουν μόνο κακό στην αυτοδιοίκηση. Το ωραίο είναι ότι οι συγκεκριμένοι «πονηροί» έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν αυτή ακριβώς την ιδιότητα (κομματική), είτε για να λάβουν μέρος στις δημοτικές εκλογές είτε για να εκτεθούν ως υποψήφιοι βουλευτές για να μην ξεχνιόμαστε!

Οι «πονηροί» του νησιού χρησιμοποιούν το μυαλό τους ώστε με ανορθόδοξο τρόπο να πείσουν όλους τους υπόλοιπους ότι εκείνοι έχουν την απόλυτη αλήθεια και εκείνοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το μυαλό τους ώστε να μας οδηγήσουν στον δημοτικό συνδυασμό της αρεσκείας τους, όπου δημοτικός συνδυασμός της αρεσκείας τους είναι αυτός που θα ποδηγετεί τον δήμαρχο που θα εκλεγεί. Με λίγα λόγια θέλουν να έχουν έναν δήμαρχο ο οποίος θα είναι υπηρέτης της σκέψης τους και των επιθυμιών τους.

Για την επιτυχία των παραπάνω επιδιώξεων μιλούν αυτήν την εποχή για την πλήρη απαξίωση των κομμάτων και εκφράζουν την αποστροφή τους σ’ αυτά. Αυτό γίνεται διότι θέλουν να παρουσιάσουν έναν υποψήφιο δήμαρχο ο οποίος θα χαρακτηριστεί ως ανεξάρτητος, έστω και αν είναι κομματικό μέλος. Τα ίδια ακριβώς είχαμε και στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές. Ο Κ. Ροκονίδας, ο οποίος τιμιότατα δεν έκρυψε ποτέ το κομματικό του πιστεύω, παρουσιάστηκε ως οπισθοδρομικός κουμουνιστής, με το «γαρίφαλο» ως σήμα στον συνδυασμό του. Και τον Ροκονίδα, οι «πονηροί» της Πάρου προσπάθησαν ή θεώρησαν ότι είναι εύκολο να τον ποδηγετήσουν. Όταν «έφαγαν πόρτα» το μόνο που τους απέμεινε ήταν να προσπαθούν να τον υπονομεύσουν.

Καταρχάς, να θυμίσουμε ότι η ύπαρξη κομμάτων είναι το θεμέλιο μίας συνταγματικής χώρας. Χωρίς αυτά έχουμε ένα άλλο πολίτευμα ως αυτά που είχαν διάφορα καθεστώτα σε δύση και ανατολή. Ένα κόμμα φυσικά και πρέπει να έχει αυτοδιοικητικές προτιμήσεις. Μη γελιόμαστε! Η αυτοδιοίκηση είναι πρώτα απ’ όλα πολιτική και εκφράζει πολιτική φιλοσοφία. Έτσι, άλλοι δήμαρχοι π.χ. πιστεύουν ότι πρέπει να ενοικιάζονται όλες οι παραλίες σε ιδιώτες (βλ.: περιπτώσεις δημάρχων στη Αθηναϊκή Ριβιέρα), ώστε να έχει κέρδος ο δήμος και άλλοι πιστεύουν ακριβώς το αντίθετο (βλ.: περίπτωση Πελετίδη στον δήμο Πατρέων).

Οι πολίτες της Πάρου θα ψηφίσουν στις εκλογές αυτό που επιθυμούν οι ίδιοι και σίγουρα ΟΧΙ κάποιον που θα ποδηγετείτε!

Δ.Μ.Μ.