Βάτραχοι και βουβάλια στην Πάρο

Πράματα και θάματα γίνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα σε ό,τι αφορά την πρόταση για την προσφορά των οικοπέδων πέριξ των αρχαίων λατομείων στο Μαράθι.

Το θέμα που ταλανίζει εδώ και δεκαετίες την αυτοδιοίκηση του νησιού μας, φτάνει για πρώτη φορά ίσως τόσο κοντά ώστε να αποκτηθεί ο χώρος από τον δήμο Πάρου. Σημειώνουμε βέβαια ότι η μεταβίβαση των οικοπέδων και οι διαδικασίες που απαιτούνται μέσω της γραφειοκρατίας για παρόμοιους χώρους και την απόδοση αυτών είναι πιθανόν να ολοκληρωθούν σε περίπου 6 χρόνια!

Στο όλο θέμα έχουμε βέβαια και τους ξερόλες της υπόθεσης όπου με κομπορρημοσύνη εκφράζουν απόψεις για το τι πρέπει να γίνει και το πώς θα γίνει αυτό! Προφανώς όλοι αυτοί ξεχνούν ότι εδώ και δεκαετίες δε βοήθησε κανείς στην υπόθεση για την απόκτηση των οικοπέδων. Ακόμα, ξεχνούν ότι οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων εδώ και 30 χρόνια ταλαιπωρούνται προκειμένου να βρουν λύση για την περιουσία τους.

Οξύμωρο είναι μάλιστα ότι ορισμένοι σε ΑΜΚΕ που δημιουργήθηκε γι’ αυτόν τον σκοπό δεν είχαν το κουράγιο να τοποθετήσουν έστω και ένα δημοτικό σύμβουλο στο Δ.Σ. είτε από την πλειοψηφία είτε από τη μειοψηφία του δήμου Πάρου. Ξέχασαν με μιας από που ξεκίνησε η ιδέα για την ίδρυση της ΑΜΚΕ «Πάρκο Αρχαίων Λατοµείων Μαρµάρου Πάρου». Δεν καταλαβαίνουν ότι ό,τι και να γίνει στη συνέχεια αυτοί που θα τρέξουν το θέμα θα είναι οι υπηρεσίες του δήμου Πάρου. Ούτε καν την ΚΔΕΠΑΠ που είναι ο απόλυτος σχετικός φορέας με το θέμα δεν ενημέρωσαν.

Μέσα σε όλα αυτά στο ΔΣ της ΑΜΚΕ οι πληροφορίες λένε ότι υπάρχουν και σκέψεις για παραιτήσεις λόγω των χειρισμών που έχουν γίνει στην υπόθεση, ενώ κάποιοι άλλοι έχουν βρει και τους αντικαταστάτες τους στο ΔΣ που είναι εκείνοι που όταν ήταν στα πράγματα δεν έκαναν το παραμικρό για να βοηθήσουν στην υπόθεση!

Δ.Μ.Μ.

Υ.Γ.: Αν κάποιοι θεωρούν ότι από τη συγκεκριμένη υπόθεση θα ευνοηθεί ο Κωβαίος και άρα πρέπει να κάνουν αντιπολίτευση, πλανώνται πλάνην οικτράν. Τα θέματα για την ανάδειξη του πολιτισμού του τόπου δεν είναι κανενός δημάρχου. Είναι θέματα που αφορούν όλους τους συμπολίτες μας!