Το όραμά μου για την Αγκαιριά | Του Ανδρέα Εμ. Κουταλίδη

Φίλες και φίλοι!

Ως ενεργός πολίτης, που συμμετέχει έμπρακτα και ουσιαστικά στα κοινά του τόπου μας, επιθυμώ να δω μια Πάρο ανεπτυγμένη και σύγχρονη, ένα νησί πρότυπο, που θα κάνει υπερήφανους τους κατοίκους της. Ξεχωριστή θέση, για μένα στο πλαίσιο αυτής της ανάπτυξης, έχει ο τόπος μου. Ο τόπος που ζω και με τόση αγάπη μοιράζομαι με την οικογένειά μου, η Αγκαιριά.

Οραματίζομαι τη μέρα, που οι κόποι, τόσο οι δικοί μου όσο και των συνεργατών μου, θα αναδείξουν τις ομορφιές αυτής της κοινότητας, μέσα από σκληρή δουλειά και τις υποδομές που είναι απαραίτητες.

Πρωταρχικοί μας στόχοι, η ΣΩΣΤΗ ολοκλήρωση του αλιευτικού καταφυγίου, η επέκταση του πεζόδρομου γύρω από το κέντρο της Αλυκής καθώς και του Αγίου Νικολάου, όπως επίσης, και η δρομολόγηση κι ολοκλήρωση του βιολογικού, έργου που τόσο έχει ανάγκη η κοινότητά μας.

Όνειρό μου, είναι ένα καθαρό και τακτοποιημένο χωριό, με νέους και επαρκείς κάδους απορριμμάτων – ανακύκλωσης, που θα τηρούν τα υγειονομικά κριτήρια και δε θα βλάπτουν την καλαισθησία των δρόμων μας.

Φυσικά, από το σχέδιο ανάπτυξης, δε θα μπορούσα να παραλείψω τις ενέργειες για να τεθούν οι βάσεις για την κατασκευή νέου δημοτικού σχολείου Αγκαιριάς, και παράλληλα την ανάδειξη του ήδη υπάρχοντος σε πολιτιστικό κέντρο για εκδηλώσεις- εκθέσεις. Οι νέοι μας, που αποτελούν το μέλλον του χωριού μας, είναι κύριο μέλημα μας, γι’ αυτό θα επιδιώξουμε νέες υποδομές σε γήπεδα και αθλητικούς χώρους.

Η ζωή όλων μας πρέπει να έχει ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο, γεγονός που δεν πρέπει να έρχεται σε δεύτερη μοίρα τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι χώροι στάθμευσης αποτελούν μια μόνιμη ανησυχία για τους κατοίκους, δημιουργώντας την ανάγκη για ένα ακόμη πάρκινγκ στην ευρύτερη περιοχή όπως επίσης, και η ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων και των επισκεπτών στους δημόσιους χώρους.

Ολοκληρώνοντας τις προτάσεις μου, για τα αναπτυξιακά – τουριστικά έργα της Αγκαιριάς, θέλω να προσθέσω την πρότασή μου για αγορά από ΤΑΙΠΕΔ της λίμνης Αγίου Νικολάου, με σκοπό τη δημιουργία περιβαλλοντικού πάρκου. Καθώς, και μέτρα ανάδειξης σημαντικών στοιχείων του πολιτισμού όπως των παραδοσιακών πηγαδιών της Αγκαιριάς και Καμαρίου, του μουσείου Μπενέτου Σκιαδά και την σήμανση μονοπατιών και τοπικών οικισμών.

Με εκτίμηση και σεβασμό

Ανδρέας Κουταλίδης

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

ΠΑΡΟΣ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ