ΓΕΛ Πάρου: ΕΦΗΒΕΙΑ ΚΙ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η εφηβεία, ομολογουμένως αποτελεί μια πολύ δύσκολη φάση στην ζωή του ανθρώπου. Οι έφηβοι είναι απρόβλεπτοι, ψάχνουν τα όριά τους, όπως και τα δικά μας. Μάς προσκαλούν με τον τρόπο τους να τους κοιτάξουμε κατάματα αλλά συνάμα μάς προκαλούν να έρθουμε αντιμέτωποι, ως κοινωνία συνολικά και ξεχωριστά ως άτομα, μέσα από τους ρόλους μας (οικογένεια- σχολείο) με τον εαυτό μας και το ιδεολογικό μας εποικοδόμημα.

Οι έφηβοι δοκιμάζουν λοιπόν και δοκιμάζονται με τους δαίμονές τους αλλά και τους δικούς μας. Είναι επιρρεπείς στην επίδραση της παρέας, στα ερεθίσματα που δέχονται και συχνάκις επιζητούν να απενοχοποιήσουν αυτό το φορτίο που κουβαλούν στις μικρές τους πλάτες μέσα από τη χρήση ουσιών, καταφεύγοντας ενίοτε στον απατηλό κόσμο. Για να μπορέσουμε να σταθούμε δίπλα τους είναι πολύ σημαντική η πρόληψη.

Ως σχολική κοινότητα, όπως και κατά την περασμένη σχολική χρονιά, έτσι και κατά την τρέχουσα, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «Θησέας» σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε την παρέμβαση Ευαισθητοποίησης στην Πρόληψη των Εξαρτήσεων στους μαθητές της Α΄ Λυκείου (από 07/12 μέχρι και 15/12, Διάρκειας 12 ωρών: 4 ώρες ανά τμήμα).

Στόχος της δράσης: «Εφηβεία κι εξαρτήσεις», ήταν η ενημέρωση και συγχρόνως η ευαισθητοποίηση των μαθητών μας, σε ζητήματα εξαρτήσεων κατά την περίοδο της εφηβείας, καθώς και η προστασία τους σε τέτοια θέματα.

Ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτή την εξαιρετική δράση το Κέντρο Πρόληψης «Θησέας Κυκλάδων» και τις ψυχολόγους Κλειώ Κουνδουράκη και Φωτεινή Θεοδωροπούλου!

Η Διευθύντρια

φιγένεια Χατζηγεωργίου

Φιλόλογος