Τι, όχι; | Παριανά παραπολιτικά από τον «F»

- Τα καλυτερότερα μας επεφύλαξε η Μεγάλη Εβδομάδα για τα δημοτικά δρώμενα στην Πάρο και ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί τα Άγια Πάθη στο νησί μας…

- Εμείς τα γράψαμε εδώ στον «Φ». Δεν υπήρχε περίπτωση να κάνει πίσω η πλειοψηφία του δήμου για τη μετακόμιση του δημοτικού ωδείου, για τον απλούστατο λόγο ότι θα ήταν πολιτική ήττα γι’ αυτήν από τη στιγμή που απέναντί της ήταν όλη η αντιπολίτευση (εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου).

- Η ωραιότερη όμως τοποθέτηση στο θέμα για τη μεταφορά του δημοτικού ωδείου, ήταν αυτή του Λιάκου. Ομολογώ ότι από την αρχή κανείς δεν κατάλαβε που το πάει ο Κουντρομιχάλης. Έχω την άποψη ότι ήθελε και την πίτα ολάκερη και τον σκύλο χορτάτο. «Εντός, εκτός και επί τα αυτά», ήταν συνέχεια ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος. Άλλωστε το θέμα ήταν για τις παράλληλες ευθείες που τέμνονται από μια άλλη ευθεία, που θα έλεγε και μία άλλη ψυχή…

- Τα στοιχήματα πέφτουν βροχή στον καφενέ. Ο Μάρκος πέρσι πέτυχε να είναι στην Ανάσταση συγχρόνως σε τρεις εκκλησίες. Στην Παροικιά, στον Κώστο και τις Λεύκες. Φέτος, που είναι προεκλογική περίοδος σε πόσες θα είναι; Η αφεντιά μου έχει ποντάρει σε πέντε! Ήταν να μη μάθω την έρευνα της NASA στο νησί, που μιλάει για 2-3 σωσίες του Μάρκου στην Πάρο!

- Το Μαράκι από την Αλυκή, έχω την εντύπωση ότι τους περισσότερους ψήφους θα τους πάρει στη Νάξο (και ξέρω τι γράφω…). Πρώτη με διαφορά θα βγει από τον ΣΥΡΙΖΑ στην Αξά!

- Μάλιστα και σωστά. Δεκτή έγινε στο δημοτικό συμβούλιο η πρόταση για την ονοματοδοσία δρόμων της Παροικάς, με τα ονόματα των Μανώλη Γλέζου και Θύμιου Μαύρη. Μόνο για τον συχωρεμένο Χρήστο Βλαχογιάννη υπήρχε πρόβλημα... Ας μη το σχολιάσουμε παραπέρα μέρα που ’ναι. Δεν πειράζει. Θα έρθει μία άλλη σύνθεση δημοτικού συμβουλίου στο νησί και θα αποκαταστήσει την ιστορία του τόπου.

- Βρε παιδιά από τρίτους και από το ΠΑΣΟΚ θα μαθαίνουμε για το τι γίνεται στα προεκλογικά ζητήματα της Πάρου. Διαβάζω σε δελτίο Τύπου της υποψήφιας βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Όλγας Πολίτη, για την επίσκεψή της στην Πάρο. Το δελτίο Τύπου γράφει για τις συναντήσεις της στην Πάρο και σημειώνει γι’ αυτές: «[…]  μεταξύ των οποίων και η δικηγόρος Γρηγορία Πρωτολάτη, η οποία διεκδικεί την ψήφο των Παριανών, έχοντας θέσει υποψηφιότητα για Δήμαρχος του νησιού». Άρα, ή εμείς είμαστε πολύ πίσω στην ενημέρωση ή η κ. Πολίτη πολύ μπροστά. Υπάρχει βέβαια και μία τρίτη εκδοχή, αλλά καλύτερα να μη τη γράψω δημόσια σήμερα και να την αφήσω γι’ άλλη φορά ώστε να ’χει και σασπένς η υπόθεση!

- Α, να μη ξεχάσω και κάποιους «φωστήρες» - συντάκτες ανακοινώσεων, και… πίσω έχει η «αχλάδα» την ουρά! Κατάληψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Πάρου υπήρξε; ΝΑΙ ή ΟΥ; Η καταγραφή του γεγονότος που έγινε δημοσιογραφικά ήταν λάθος; ΝΑΙ ή ΟΥ;