Τι, όχι; | Παριανά παραπολιτικά από τον «F»

- Δύο πράγματα δεν έχουν γιατρειά. Οι κατά καιρούς δηλώσεις του Τσιτσιπά και οι απόλυτες «σοφές» απόψεις που εκφράζουν οι χρήστες του διαδικτύου στην Πάρο.

- Και εντάξει… Για τον Τσιτσιπά όλοι έχουμε καταλάβει ότι δε θα αφιππεύσει ποτέ του από τον κάλαμο και όταν έχεις δει Νόβακ Τζόκοβιτς ή Τζον Μακ Ενρό, καταλαβαίνεις ότι ο Τσιτσιπάς θα μείνει για πάντα ένας ρολίστας των τουρνουά. Με τους απόλυτα «σοφούς» του πληκτρολογίου στην Πάρο όμως, τι να πεις; Εκεί η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

- Πάμε λίγο τώρα στο θέμα των Ρομά και τη θύελλα αντιδράσεων που σήκωσαν. Υπεύθυνος για το αν κατασκήνωσαν εδώ ή εκεί ή ότι υπάρχει παραβατικότητα εκ μέρους τους, είναι ο δήμαρχος και ο έπαρχος; Τι ακριβώς μπορούν να κάνουν –και οι δύο- εκτός να διαμαρτυρηθούν και να κάνουν παραστάσεις στις Αρχές; Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει ότι παρόμοια ζητήματα μπορούν να επιλυθούν από την εισαγγελία και από τις διωκτικές Αρχές αφού πάρουν εντολή; Εκτός κι αν όλοι οι υπόλοιποι πιστεύουν ότι πρέπει να πάρουν τον Νόμο στα χέρια τους. Αν αυτό πιστεύουν συγγνώμη, αλλά οδηγούμαστε σε μία άλλη κοινωνία.

- Στον ίδιο χώρο που χθες έγινε η επιχείρηση υπήρξε και προσωρινή(;) δέσμευση παλαιών σιδηρικών κλπ. Ακόμα, έγινε έλεγχος σε αυτοκίνητα. Φαντάζομαι ότι όλα αυτά έγιναν γιατί έπρεπε να γίνουν. Εδώ όμως έχω να παρατηρήσω και κάτι άλλο. Στο ίδιο πάρκινγκ (Φιστικιές), έχουμε όλοι δει ότι υπάρχουν κοντέινερ (όχι ένα και δύο), τα οποία δεν ανήκουν στους Ρομά. Αυτά δεν ενοχλούν ή απλά είναι γνωστών μας και κάνουμε τα στραβά μάτια;

- Το ότι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά δε λειτουργεί η ελεγχόμενη στάθμευση πέριξ του λιμανιού στην Παροικιά, μπορούν να μας εξηγήσουν τον λόγο; Διότι η απάντηση που δόθηκε από στέλεχος του δήμου ότι: «αν έχουμε ελεγχόμενη στάθμευση το πολύ – πολύ να σταθμεύουν εκεί 200 αυτοκίνητα την ημέρα, ενώ τώρα μπορούν να είναι εκεί 2.000 ενοικιαζόμενα καθημερινά», όχι μόνο δεν πείθει αλλά γεννάει άλλα ερωτηματικά. Το μόνο ημίμετρο που μπορεί να «ανακουφίσει» το κυκλοφοριακό ζήτημα στην Παροικιά το καλοκαίρι, είναι η ελεγχόμενη στάθμευση και η επέκτασή της σε όλο το παραλιακό μέτωπο! Ξέρω, καταλαβαίνω, ότι αυτό σε φέρνει σε σύγκρουση με 100-150 επαγγελματίες. Ποιος σας είπε όμως ότι οι 100, 200, 300 επαγγελματίες είναι περισσότεροι από τους 15.000 περίπου μόνιμους κατοίκους του νησιού και τους πολλαπλάσιους επισκέπτες του;

- Η υποστελέχωση που συνεχίζεται στο Κέντρο Υγείας και το μοναδικό ασθενοφόρο που μπορεί να στελεχωθεί από διασώστες είναι θέμα στην Πάρο ή τώρα προέχει ο τουρισμός;

- Αυτό Μάρκο, στην επιστολή σου στην εισαγγελία, με το «άτομα μετακινούμενης κοινότητας στην Πάρο», έγραψε! Όπως έγραψε και η ανακοίνωση για την πρώτη υποψήφιά σου, που είναι ένα νέο και άφθαρτο πρόσωπο.

- Νταξ’ τώρα! Και ο Μπιζάς παρουσιάζει νέα και άφθαρτα πρόσωπα κι αυτό είναι αρκετά καλό. Η μόνη μου ερώτηση και προς τους δύο υποψηφίους δημάρχους είναι αν τα νέα πρόσωπα (γενικά), έχουν και σχέση με την αυτοδιοίκηση κι αν γνωρίζουν τα βασικά πράγματα για τη λειτουργία της. Γιατί ο/η νέος/α από μόνο του δε λέει τίποτα. Αφήνω στην άκρη ότι βασικό για τα νέα ηλικιακά άτομα που θέλουν να συμμετέχουν στα κοινά του νησιού, είναι πως πρέπει να εμφανίζονται ενεργά και σε διάφορες διεκδικήσεις της Πάρου, και όχι να θεωρούν τη συμμετοχή τους ως μία κοινωνική καταξίωση.

- Η Ιφιγένεια, θα είναι υποψήφια με τον Μπιζά. Ο Σκλαβούνος, θα παραμείνει σύμβουλος με τον Κωβαίο; Έχω μπερδευτεί!