Σημαντική ημερίδα από τον ΝΟ Πάρου

Ο Ναυτικός Όμιλος Πάρου, σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάρου Αντιπάρου και την εταιρεία OPTIRAS HELLAS, που δραστηριοποιείται στην προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος, συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 18.00 στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Πάρου στα Λιβάδια Παροικιάς.

Η άσκηση και η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο εκπαίδευσης μελών του Ναυτικού Ομίλου Πάρου στην αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης εν τη γενέσει της, προκειμένου να αντιμετωπισθεί αρχικά έως την ανάληψη κύριας δράσης από εξειδικευμένα συνεργεία. Ο θαλάσσιος τομέας ευθύνης του Ναυτικού Ομίλου για άμεση δράση, θα περιλαμβάνει τον όρμο της Παροικιάς και το στενό Πάρου Αντιπάρου.

Η δράση σε περιστατικό ρύπανσης είναι εθελοντική και θα συμμετέχουν μέλη του ΔΣ, αθλητές, προπονητές και μέλη του Ομίλου, με τη χρήση των πλωτών και χερσαίων μέσων που διαθέτει ο Όμιλος, πάντα υπό τις οδηγίες της Λιμενικής Αρχής.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως μοναδικό σκοπό την προστασία του νησιού μας από τυχόν ρύπανση.