Μεγαλειώδης συγκέντρωση Μπιζά!

Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο από πλευράς προσέλευσης κόσμου -για τα δεδομένα του νησιού- τα εγκαίνια του πολιτικού γραφείου του συνδυασμού, «Πάρος με Ευθύνη και Ενότητα», με υποψήφιο δήμαρχο, τον Κώστα Μπιζά!

Ο κόσμος είχε κατακλύσει –κυριολεκτικά- κάθε γωνιά μέσα και έξω από το εκλογικό κέντρο (κάτω από τη Δ.Ο.Υ. Πάρου), ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που παρακολούθησαν από τα απέναντι πεζοδρόμια και το παρακείμενο παρκινγκ.

Ο κ. Μπιζάς (που ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του “ΣΑΜΙΝΑ), στην ομιλία του είπε ότι η συγκέντρωση και ο κόσμος που την παρακολούθησε είναι απόδειξη ότι το νησί δε βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Ακόμα, ο κ. Μπιζάς, δεν έκανε καν ούτε μία αναφορά στο όνομα του σημερινού δημάρχου κ. Κωβαίου και δεν έκανε αρνητική κριτική στη σημερινή δημοτική Αρχή. Ο ίδιος επικεντρώθηκε στο πρόγραμμά του και αναφέρθηκε στους άξονες στους οποίους θα κινηθεί. Σημειώνουμε ότι η ομιλία του διακόπηκε πολλές φορές από θυελλώδη χειροκροτήματα.

Αρκετά  χειροκροτήματα απέσπασαν οι αναφορές του στο κυκλοφοριακό πρόβλημα και τη στάθμευση των οχημάτων, όπως και για τη διαχείριση των κοινόχρηστων χώρων και των παραλιών. Για τις παραλίες τόνισε: «Θα διαφυλάξουμε κατά προτεραιότητα τον κοινόχρηστο χώρο των παραλιών, ασκώντας τις προβλεπόμενες εκ του Νόμου αρμοδιότητες της δημοτικής Αρχής για την τήρηση των κανόνων που διέπουν τις μισθώσεις μέρους αυτών».

Ακόμα, ο κ. Μπιζάς έκανε ειδική αναφορά για τα ζώα συντροφιάς και τη δημιουργία ειδικής αυτοτελούς υπηρεσίας ζώων, στο πλαίσιο των δήμου.

Υγεία

Για το θέμα της δημόσιας υγείας υποστήριξε την πρωτοβουλία και τις απαιτούμενες ενέργειες για τη δημιουργία μίας σύγχρονης δομής πλήρως στελεχωμένης και εξοπλισμένης. Ομοίως είπε ότι μεσοπρόθεσμα και στο πλαίσιο της νέας δομής Υγείας, θα διεκδικηθεί η ίδρυση μονάδας αιμοκάθαρσης στελεχωμένης και με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό.

Θυελλώδη χειροκροτήματα απέσπασε και η παρακάτω πρότασή του: «Θα επιδιώξουμε σε συνεργασία με το Βελέντζειο Ίδρυμα την εξασφάλιση των προϋποθέσεων για την επαναλειτουργία του υγειονομικού αεροσκάφους. Ο δήμος θα συνδράμει σ’ αυτό οικονομικά και με όποια άλλα μέσα διαθέτει».

Εκπαίδευση

Ο κ. Μπιζάς μίλησε για τον θεσμικό ρόλο του δήμου για τη στήριξη της δημόσιας Παιδείας, τις νέες κατασκευές σχολείων και τη στήριξη τμημάτων της επαγγελματικής κατάρτισης του ΔΙΕΚ. Επίσης, τη στήριξη των εκπαιδευτικών σε θέματα παροχής και εξεύρεσης στέγης.

Ακόμα, ο κ. Μπιζάς είπε για τη δημιουργία – ίδρυση ειδικού νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου όπως και τη διεκδίκηση για ίδρυση εσπερινού λυκείου (γενικού και επαγγελματικού).

Επίσης, ο κ. Μπιζάς έκανε αναφορές για τον πολιτισμό, αθλητισμό, πρωτογενή – δευτερογενή τομέα, περιβάλλον, τεχνικές υποδομές κλπ.

Τέλος, ο κ. Μπιζάς στο κλείσιμο της εκδήλωσης παρουσίασε όλους τους υποψήφιους συμβούλους του, ενώ προσφέρθηκαν και πολλά κεράσματα στους συγκεντρωθέντες.