Η Jasmine Pipart, υποψήφια με τον Κ. Μπιζά

Την υποψηφιότητα της Jasmine Pipart στο πλευρό του υποψήφιου Δημάρχου, Κώστα Μπιζά, στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Δήμου Πάρου, ανακοινώνει η παράταξη "Πάρος με Ευθύνη και Ενότητα".

Η κ. Jasmine Pipart, στη δήλωσή της με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της να συστρατευτεί με τον Κώστα Μπιζά, αναφέρει:

«Μ΄ ενδιαφέρει άμεσα η ζωή στο νησί και η λύση των προβλημάτων του διότι είναι πλέον η οικογένειά μου και διότι εδώ ζουν τα εγγόνια μου. Μου έγινε πρόταση από τον υποψήφιο Δήμαρχο Κώστα Μπιζά να συμμετέχω στα κοινά της Πάρου, μέσα από το ψηφοδέλτιό του, την οποία αποδέχθηκα με χαρά, παρά την αρχική μου αμηχανία. Ομολογώ ότι δεν το περίμενα, ότι αγχώθηκα… και στην συνέχεια η ιδέα του ότι μπορώ να φανώ χρήσιμη με γέμισε μεγάλη χαρά. Θα κάνω ό, τι μπορώ, με τη συμβολή μου στην ομάδα του κ. Κώστα Μπιζά, για ένα καλύτερο μέλλον για το αγαπημένο μας νησί.

Συμμετέχω λοιπόν με τη σειρά μου σε αυτή την προσπάθεια που κάνει ο υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Μπιζάς, με τους συνεργάτες του για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής και η καθημερινότητα, όχι μόνο όσων κατοικούν σε αυτό το λατρεμένο μέρος αλλά κι όσων την επιλέγουν για να την επισκεφτούν ως τουριστικό προορισμό.

Θα ήθελα δημόσια να ευχαριστήσω τον κ. Μπιζά για την ευκαιρία που μου έδωσε -μιας και δεν έχω γεννηθεί στην Πάρο, αλλά την έχω επιλέξει ως τόπο ζωής μου -να εκπροσωπήσω όλους αυτούς τους ανθρώπους που προέρχονται από άλλες χώρες, ευρωπαϊκές και μη κι έχουν εγκατασταθεί μόνιμα στο νησί».

Βιογραφικό

Η Jasmine Pipart γεννήθηκε στο Tourcoing (Τουρκουέν) στην περιοχή Hauts-de-France (Ο-ντε-Φρανς) στη βόρεια Γαλλία. Φοίτησε στο Γυμνάσιο και στη συνέχεια στο Λύκειο στην πόλη Lambersart (Λαμπερσάρ) του ίδιου νομού ακολουθώντας την κλασική κατεύθυνση, δηλαδή μαθήματα λατινικών και αρχαίων ελληνικών. Μετά την αποφοίτησή της από το Λύκειο εισήχθη στο Πανεπιστήμιο της Lille (Κλασική Γαλλική Φιλολογία) όπου παρέμεινε μόνο δύο χρόνια διότι μετά από ένα ταξίδι στην Ελλάδα, γνώρισε τον σύζυγό της Γιάννη Βενιέρη και εγκαταστάθηκε οριστικά στην Ελλάδα μετά τον γάμο τους. Απέκτησαν δύο παιδιά, τον Θωμά που ζει στην Ολλανδία με την οικογένειά του και την Αλεξάνδρα που ζει στην Πάρο με τα δυο της παιδιά εδώ κι είκοσι χρόνια. Η Αλεξάνδρα πριν από ένα χρόνο έχασε τον άντρα της (Γιάννης Χατζηγιάννης).

Η Jasmine Pipart συμμετείχε για δυο χρόνια σε σεμινάρια λογοτεχνικής μετάφρασης στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. Εκτός από συμμετοχές σε συλλογικές μεταφράσεις ελληνικής ποίησης στα γαλλικά, μετέφρασε ελληνικά μυθιστορήματα. Έχουν εκδοθεί τα εξής βιβλία: Εις τον πάτο της εικόνας / LeMiroirauximages της Μάρως Δούκα, Το αμίλητο νερό / L’Eaudusilence της Δέσποινας Τομαζάνη, Η σκόνη του γαλαξία / Poussièred’étoiles του Δημοσθένη Κούρτοβικ και μια ανθολογία με ελληνικά διηγήματα, Arrêtssurimage – Nouvellesgrecques, στην οποία μετέφρασε 3 διηγήματα (Καρρέ Φιξ της Μάρως Δούκα – Κομματάκια του Βαγγέλη Ραπτοπούλου – Μεσαιωνικό υστερόγραφο της Ζυράννας Ζατέλη), όλα στις γαλλικές εκδόσεις Hatier, συλλογή Confluences.

Εργάστηκε ακόμη για αρκετά χρόνια στο εκδοτικό τμήμα του βιβλιοπωλείου Kaufmann στην Αθήνα.

Από το 1998 και μετά, μπήκε στην ομάδα των εκδόσεων Traitd’union (Κανάρη 16, Αθήνα), όπου ετοίμαζε τις μακέτες και την τεχνική επεξεργασία που απαιτείται για την εκτύπωση των γαλλόφωνων σχολικών βιβλίων που παράγει αυτός ο εκδοτικός οίκος.

Από εφέτος (2023), είναι πλέον συνταξιούχος, αλλά η συνεργασία της με την Traitd’union συνεχίζεται εποικοδομητικά.

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια έρχεται στην Πάρο, αφού στο νησί εργάζεται και ζει η κόρη της με την οικογένειά της. Τα καλοκαίρια τα περνούσε στο νησί, δουλεύοντας εξ αποστάσεως. Από το 2020 μένει πλέον μόνιμα στην Πάρο κι έχει ενσωματωθεί πλήρως στην κοινωνική ζωή αφού συμμετέχει ενεργά σε ποικίλες δράσεις του τόπου που αφορούν σε πολλά ζητήματα.