Κοροϊδία χωρίς όρια! | Του Π. Αυλήτη

Εξελέγησαν το 2019 σύμβουλοι Κοινότητας Πάρου, με τον συνδυασμό του νυν δημάρχου. Πολύ σύντομα, άρχισαν τις (αδικαιολόγητες) απουσίες, που σύντομα εξελίχτηκαν σε τροχοπέδη λειτουργίας της Κοινότητας Πάρου.

Ο λόγος;

Χρειάζονται 5 σύμβουλοι για απαρτία, δηλ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ και ένας από την παράταξη του δημάρχου. Πάρα πολλές φορές απουσίαζαν, δεν ενημέρωναν την πρόεδρο και δεν απαντούσαν ούτε σε τηλέφωνο από τη Γραμματέα. Οι υπόλοιποι σύμβουλοι περίμεναν κυριολεκτικά με τις ώρες.

Ούτε την περίοδο του Covid, βελτιώθηκαν τα πράγματα. Αρκετές φορές περίμενε και ο δήμαρχος, να εμφανιστεί κάποιος. Αναβλήθηκαν πολλές συνεδριάσεις, έως και ΔΥΟ φορές, λόγω μη απαρτίας, με σκωπτικά και επικριτικά σχόλια από ΜΜΕ και πολίτες.

Οι συνηθισμένες δικαιολογίες τους ήταν «έχουμε και δουλειές», «ήμουνα ψάρεμα», «δε με βολεύει η ώρα», «πρέπει να θρέψω την οικογένεια μου», «δεν έπιανε το Ιντερνέτ», «δεν έχω email», «δεν έχω κινητό» κλπ.

Η παρουσία τους στα τοπικά καφενεία όμως καθημερινή και με τις ώρες αγορεύουν με ύφος Καρδιναλίου, κατά του συμβουλίου, συμβούλων και της προέδρου.

Φέτος ανέλαβαν τα πολιτιστικά της έρημης Παροικιάς χωρίς να δούμε ούτε να ακούσουμε τίποτα. Και σήμερα, 4/9/2023, ανακοινώθηκε εκ νέου η υποψηφιότητα τους. Ξανά με τον «Πάρος, επιμένουμε στην πράξη».

ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ, αντί να ιδιωτεύσουν και να σιωπούν;

Ξαφνικά ΤΩΡΑ θα μπορούν να προσφέρουν, και πριν απλά για 4 χρόνια, με εντολές άνωθεν, μποϋκοτάρανε την Παροικία;

Έλεος!

Πέτρος Αυλήτης

Ανεξάρτητος Σύμβουλος Κοινότητας Πάρου