Διάσωση σκύλου κοντά στο Δρυονήσι (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα απίστευτο περιστατικό είχαμε τη Δευτέρα, 13 Μαΐου, όταν ο κ. Απόστολος Μυλωνάκης (διοργανωτής εκδρομών για ψάρεμα με καγιάκ), βρήκε στο στενό Πάρου Αντιπάρου κοντά στο Δρυονήσι έναν σκύλο που κολυμπούσε μεσοπέλαγα!

Ο κ. Μυλωνάκης, βλέποντας αρχικά μόνο το κεφάλι του σκύλου έξω από το νερό πίστεψε ότι ήταν φώκια. Στη συνέχεια πλησιάζοντας είδε ότι ήταν σκύλος! Μετά από προσπάθεια (όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί) καθώς ο σκύλος ήταν φοβισμένος, μπόρεσε και τον «ψάρεψε». Τον ανέβασε στο καγιάκ και του έβαλε από πάνω τα ρούχα του για να τον ζεστάνει, αφού ο σκύλος μετά από ώρες που ήταν στο νερό είχε πλέον υποθερμία.

Ο κ. Μυλωνάκης βγήκε στη συνέχεια στο Πυργάκι κι από εκεί τον μετέφερε σε κτηνίατρο. Παρότι ο σωτήρας του σκύλου είχε εκφράσει την επιθυμία να τον κρατήσει, βρέθηκε ο ιδιοκτήτης του ζώου, αφού το ζώο είχε περασμένο στο κολάρο του μικροτσίπ. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του σκύλου προφανώς το ζώο ξέφυγε της προσοχής του και εφόσον το σπίτι του είναι παραθαλάσσιο βούτηξε στη θάλασσα και στη συνέχεια έχασε τον προσανατολισμό του.

Ο σκύλος είναι 11 χρονών και πλέον μετά τις εξετάσεις που του έγιναν επέστρεψε στην οικία του ιδιοκτήτη του.

ΠΗΓΗ: Parostoday.gr