Περί τις 700 ήδη οι καταγγελίες για παραβάσεις σε παραλίες

Η νέα ψηφιακή εφαρμογή «MyCoast», τέθηκε σε λειτουργία στα τέλη Απριλίου και την έχουν «κατεβάσει» πάνω από 16.000 πολίτες. Τα στοιχεία που αντλεί η εφαρμογή από τις καταγγελίες που γίνονται εκεί για καταπατήσεις αιγιαλών στις παραλίες σε όλη τη χώρα, έχουν ήδη «μιλήσει» και αποκαλύπτουν τις παραβάσεις.

Ήδη υπάρχουν 700 περίπου καταγγελίες (50 ανά ημέρα), μέχρι στιγμής.

Οι Κυκλάδες παραμένουν στην κορυφή της λίστας των αυθαιρεσιών και ιδιαίτερα η Πάρος και η Νάξος, όπου πέρυσι το πρόβλημα ήταν τεράστιο, οδηγώντας στην εμφάνιση των πρώτων κινημάτων για ελεύθερες παραλίες.

Οι περιοχές στις οποίες, όπως έχουν καταγγείλει στην εφαρμογή οι πολίτες, διαπιστώνονται παράνομες πρακτικές στις παραλίες όσον αφορά ομπρέλες και ξαπλώστρες είναι οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, η ανατολική Αττική, η Χαλκιδική, η Κέρκυρα, ο Πειραιάς, η Κορινθία, τα Χανιά, το Ηράκλειο, η Μεσσηνία, η Ζάκυνθος, η Αργολίδα, η Πρέβεζα, η Εύβοια, η Καβάλα, η Ηλεία, η Αχαΐα, η Θεσσαλονίκη, η Πιερία, η Κεφαλονιά, η Αιτωλοακαρνανία, το Λασίθι, η Αρκαδία, το Ρέθυμνο, η Σάμος, η Φθιώτιδα, η Λευκάδα, η Μαγνησία, η Άρτα, η Δράμα, η δυτική Αττική και η Καστοριά.