650 οι πραγματικές παραβάσεις σε παραλίες | «Εξυπνάκηδες» κάνουν καταγγελία μέχρι και για παραλία στην πλ. Συντάγματος…

Έμφαση για να μπει τάξη στις ελληνικές παραλίες και στους αιγιαλούς δίνει το οικονομικό επιτελείο με τους μηχανισμούς που διεξάγουν τους ελέγχους και να ανταποκριθούν στις χιλιάδες καταγγελίες πολιτών.

Όπως τονίζουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να ανεχτεί την εικόνα «φαρ ουέστ» με τα ομπρελοκαθίσματα και τις ξαπλώστρες κι έτσι δίνει ιδιαίτερη σημασία στην αποτελεσματικότητα των ελέγχων.

Μέχρι στιγμής, οι πολίτες συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια καταγγέλλοντας σωρηδόν παραβάσεις, με τις καταγγελίες που έχουν υποβληθεί στο myCoast να ξεπερνούν τις 2.500. Εξ αυτών, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, περίπου οι 700 έχουν κριθεί άκυρες για διάφορους λόγους με τις 100 περίπου να είναι «τρολάρισμα» καθώς, φερ’ ειπείν, καταγγέλλουν παραβάσεις στην παραλία της… πλατείας Συντάγματος.

Οι έγκυρες καταγγελίες απαριθμούνται σε 1.800 περίπου. Ωστόσο, δεν αντιστοιχούν όλες σε διαφορετικές παραχωρήσεις, καθώς οι παρανομίες εντοπίζονται συνολικά σε 650 παραλίες ανά την Ελλάδα.