Επέκταση της Διαύγειας στα κόμματα κατέθεσε ο Γ. Ραγκούσης

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, ο κ Γιάννης Ραγκούσης, για την ανάγκη ενοποίησης των δυνάμεων της προοδευτικής παράταξης, επικέντρωσε στην ανάγκη ένωσης δυνάμεων κι όχι διχασμού τούτες τις κρίσιμες ώρες για την κεντροαριστερά,

Ακόμα, ο κ. Ραγκούσης, επισήμανε ακόμα ότι μια τέτοια ιστορικών διαστάσεων διαδικασία δεν μπορεί παρά να έχει τη νομιμοποίηση της βάσης -μελών φίλων και ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ- με τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

Αναφερόμενος στη λήξη της επαγγελματικής σχέσης στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με το κόμμα μίλησε για την ανάγκη θεσμοθέτησης κι επέκτασης της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ και στα οικονομικά των κομμάτων, καθώς οι κρατικές επιχορηγήσεις είναι δημόσιο χρήμα και προέρχονται από τη φορολογία των πολιτών κι απαιτείται πλήρης διαφάνεια στη διαχείρισή τους.

Πρότεινε ακόμα, η επέκταση της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ στα κόμματα, να αποτελέσει πολιτική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το επόμενο διάστημα, με πρόταση νόμου που θα κατατεθεί στη Βουλή. Μέχρι τότε, επισήμανε, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει πρώτο να δώσει στη δημοσιότητα το σύνολο των μισθοδοτούμενων στο κόμμα και στα ινστιτούτα του.