Σεμινάριο πρώτων βοηθειών στο Λιμεναρχείο Πάρου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών που παρακολούθησαν τα στελέχη του Λιμεναρχείου Πάρου, με τα εξής μοναδικά στο είδος του χαρακτηριστικά:

Η εκπαίδευση έγινε σε υψηλότερο από το σύνηθες επίπεδο, ενώ ήταν προσαρμοσμένη και εξατομικευμένη στις ιδιαιτερότητες και τις υποδομές της Πάρου. Εκτός από την αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής αναπτύχθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε κακώσεις και ο τερματισμός της εξωτερικής αιμορραγίας, η αναφυλαξία, η υπογλυκαιμία, η ηλεκτροπληξία, τα δείγματα εντόμων ζώων, κώμα, ΑΕΕ, και η ορθή πρώτη αντιμετώπιση του πόνου στο στήθος και του πνιγμού.

Το σεμινάριο διοργανώθηκε από το Κ.Υ. Πάρου και πραγματοποιήθηκε το θεωρητικό μέρος στο γραφείο του Λιμενικού Ταμείου Πάρου και το πρακτικό μέρος σε διαμορφωμένους χώρους του Κέντρου Υγείας.

Το Λιμεναρχείο Πάρου ευχαρίστησε την πρόεδρο του Κ.Υ. Πάρου, Μαρία Κουτσονικολή, τον συντονιστή του Κ.Υ. Γιώργο Τζανίδη, τη γενική γιατρό του Κ.Υ. Ελευθερία – Ελένη Καψάλη, τον γενικό γιατρό του Κ.Υ. Θωμά Σκιαδά, τον καθηγητή του ΕΠΑΛ, Κων/νο Ασπρολούπο, τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, Αλέξη Γκόκα και τον κ. Κων/νο Πατέλη ΥΑΛΕ/PFSO.

ΠΗΓΗ: Parostoday.gr