Υπέροχη μουσική βραδιά jazz μουσικής στην Παροικιά

Με πρωτοβουλία του συλλόγου Παρίων - Αντιπαρίων «Η Εκατονταπυλιανή», πραγματοποιήθηκε μία εναλλακτική πρόταση πολιτισμού με μουσική βραδιά τζαζ μουσικής το Σάββατο 22 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, στον Χώρο Τεχνών δήμου Πάρου (πρ. κτήριο «Δημητρακοπούλου»), στην Παροικιά, κάτω από το φως της πρώτης πανσελήνου του καλοκαιριού, της «πανσελήνου της φράουλας», ο καταξιωμένος κοντραμπασίστας, Κώστας Πατσιώτης, παρουσίασε κομμάτια από την κλασική μουσική, τον διεθνή κινηματογράφο, την παραδοσιακή ελληνική μουσική, τη ροκ σκηνή, αλλά και προσωπικές του δημιουργίες από τις συλλογές του October, Childhood Heroes και την επερχόμενη δουλειά του.

Ήταν αριστοτεχνικός ο τρόπος που έχτιζε το κάθε μουσικό κομμάτι με ποικίλους ήχους μπροστά στα μάτια των φίλων της μουσικής, καταφέρνοντας να μας ταξιδέψει στον μαγικό κόσμο της τζαζ.

Ο σύλλογος Παρίων - Αντιπαρίων «Η Εκατονταπυλιανή», ευχαριστεί τον δήμο Πάρου για την παραχώρηση της αίθουσας, που είναι τα παλαιότερο κτίσμα στην Παροικιά σύμφωνα με χαρακτηρισμό του υπουργείου Πολιτισμού και ενός από τα αντιπροσωπευτικότερα της αρχιτεκτονικής των Κυκλάδων. Η δροσιά της ταράτσας, οι φιλόξενες πεζούλες του και το παιχνίδισμα των όγκων και των χρωμάτων με το φωτισμό της εκδήλωσης συνέβαλαν στη μαγεία της βραδιάς.

Τέλος, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμα ο δήμαρχος Πάρου, Κώστας Μπιζάς, η αντιδήμαρχος Πάρου, Άννα Κάγκανη - Κορτιάνου και πολλοί φίλοι της μουσικής, ενώ στο τέλος προσφέρθηκαν κεράσματα από τοπικά προϊόντα και κρασί αναδεικνύοντας την παριανή φιλοξενία.

ΠΗΓΗ: Parostoday.gr