Μου είναι αδιανόητο ότι αυτό το γεγονός συνέβη στην Πάρο | Της Μ. Χανιώτη

Σύμφωνα με καταγγελία, εργοδότρια στην Πάρο απαίτησε από εργαζόμενη μητέρα να δουλέψει και η ανήλικη κόρη της σε επιχείρησή της, προκειμένου να μπορεί να διαμένει στο κατάλυμα με τη μητέρα της.

Και μάλιστα αυτό συνέβη ενώ η εργαζόμενη πριν αναλάβει την εργασία είχε ενημερώσει την εργοδότρια ότι, ως μονογονεϊκή οικογένεια, θα διαμένει στο κατάλυμα με την ανήλικη κόρη της.

Αν είναι αλήθεια  αυτή η καταγγελία τότε αναρωτιέμαι τι ζούμε;

Ως επαγγελματίας στον χώρο του τουρισμού για 35+ χρόνια, δηλώνω τη λύπη και την οργή  μου και  ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ την ενέργεια κατηγορηματικά. Ντρέπομαι και μόνο στην ιδέα...

Οι εργαζόμενοι είναι συνεργάτες, είναι οι άνθρωποι μας, οφείλουμε να τους σεβόμαστε, να τους αμείβουμε για τη δουλειά τους με ό,τι προβλέπει ο νόμος και να τους παρέχουμε ενα αξιοπρεπές περιβάλλον εργασίας. Η φιλοξενία ξεκινά από τα μέσα προς τα έξω, δεν είναι μόνο βιτρίνα.

Δεν είναι αυτή η Πάρος που ξέρω και λατρεύω.... αρνούμαι να το πιστέψω. Ελπίζω κι εύχομαι αυτό να είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό

Η Πάρος που ξέρω, που για χρόνια εργάστηκα για την προβολή και προώθηση της ως ένας ιδανικός τουριστικός προορισμός, η Πάρος στην οποία επιχειρώ και ζω μόνιμα, δεν είναι αυτή που συμπεριφέρεται στους εργαζόμενους με τρόπο απαξιωτικό και όρους γαλέρας εργασιακής. 

Χωρίς τους εργαζόμενους είμαστε κάρο χωρίς ρόδες.

Μαρία Χανιώτη