Ανακοίνωση των εμπόρων Πάρου Αντιπάρου σχετικά με τη λειτουργία S/M στην Πάρο

Ο εμποροεπαγγελματικός σύλλογος Πάρου Αντιπάρου, δημοσιοποίησε ανακοίνωσή του σχετικά με το άνοιγμα σούπερ μάρκετ στην Πάρο.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Προς: ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΠΑΡΟΥ Κ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ, ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΙΑΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

Σε συνέχεια της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αίτησης αδειοδότησης νέου μεγάλου SUPER MARKET στο νησί μας και ενόψει της λήψης απόφασης την Τετάρτη 

3 Ιουλίου από το Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου, παραθέτουμε τα ακόλουθα προς αποκατάσταση της αλήθειας και την ενημέρωση όλων.

Ο ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ δεν έχει την αρμοδιότητα ούτε μπορεί να δίνει η να παίρνει άδειες καταστημάτων και SUPER MARKET, αυτό είναι δουλειά των υπηρεσιών οι οποίες και πρέπει να ελέγχουν την νομιμότητα της ίδρυσης και λειτουργίας αυτών.

Αντιθέτως ο Σύλλογος μας υποστηρίζει την ελεύθερη αγορά και οικονομία και εκπροσωπεί τα συμφέροντα όλων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στα νησιά μας εντός των ορίων που βάζουν οι νόμοι. Με αυτή την φιλοσοφία καλωσορίζουμε κάθε νέα επένδυση και επιχείρηση στα νησιά μας, αρκεί αυτή να τηρεί  την νομοθεσία και τα δεδομένα της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας ως προς το πλαίσιο λειτουργίας και να εξασφαλίζεται η ισονομία.

Ο νόμος είναι αυτός που ορίζει με ξεκάθαρο τρόπο τα νόμιμα τετραγωνικά που πρέπει να έχουν τα καταστήματα στα νησιά των Κυκλάδων και αυτά δεν είναι σίγουρα τα Super Market άνω των 500τ.μ..

Μόλις πριν τρία χρόνια Δικαστική Απόφαση που μας δικαίωσε για συναφή περίπτωση στο Νησί μας ανέφερε: …η δημιουργία του Super Market θα δημιουργήσει σοβαρές στρεβλώσεις στην τοπική αγορά και θα διαλύσει κάθε εναπομείνασα μικρή εμπορική επιχείρηση με συνέπειες στον κοινωνικό ιστό του νησιού, όταν μάλιστα ήδη δραστηριοποιούνται στην Πάρο τέσσερις μεγάλες επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ, που έχουν ήδη δημιουργήσει πρόβλημα….    

Σαφέστατα λοιπόν οι περιορισμοί του Νόμου ξεκαθαρίζουν ότι θα διαλυθεί ο κοινωνικός ιστός της τοπικής κοινωνίας με ανεπανόρθωτες συνέπειες.

Να θυμάστε ότι όλες οι μικρές επιχειρήσεις  που ανήκουν σε συγγενείς, φίλους, γνωστούς καθώς και ψηφοφόρους σας, είναι αυτές οι οποίες έχουν στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια την ανάπτυξη του νησιού, έχοντάς προσφέρει θέσεις εργασίας στην τοπική κοινωνία, πληρώνοντάς φόρους, δημοτικά τέλη και συμβάλλοντας ποικιλοτρόπως στον τόπο αυτό.

Η λειτουργία μεγάλων καταστημάτων – Super Market μεγέθους πόλης θα οδηγήσουν τα καταστήματα που ανήκουν σε οικογένειες του τόπου, σε φίλους σας και συγγενείς σας σε οικονομικό μαρασμό, με αποτέλεσμα το λουκέτο, όπως έγινε στην Σύρο και σε αλλά νησιά που τα επέτρεψαν.

Τέλος ενημερώνουμε ότι χρειάστηκε Εισαγγελική παρέμβαση για να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του Δήμου. 

Αποσαφηνίζουμε λοιπόν την θέση μας και σας θέτουμε προ των ευθηνών σας . 

Το  Δ.Σ του Εμποροεπαγγελματικού Συλλογου».