Η μνήμη Καστρουνή καθήλωσε 300 συμπολίτες μας στην Παροικιά

Η εκδήλωση αφιέρωμα στη μνήμη του Σωτήρη Καστρουνή, από τον σύλλογο παραδοσιακού οικισμού Παροικιάς, συγκέντρωσε εκατοντάδες συμπολίτες μας στα τρία επίπεδα του κτιρίου Τεχνών, στις 16 Αυγούστου.

Ο σύλλογος με ευχαριστήριο του κάνει απολογισμό της εκδήλωσης «Ρυτίδες και Μνήμες», που έχει ως εξής:

«Αγαπητά μέλη, φίλοι και φίλες του συλλόγου μας,

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για τον τρόπο με τον οποίο αγκαλιάσατε τη χθεσινοβραδινή εκδήλωση μας «Ρυτίδες και Μνήμες» που πραγματοποιήθηκε στο Κτήριο Τεχνών του Δήμου Πάρου (Δημητρακόπουλου).

Η παρουσία των περίπου 300 ατόμων μας χαροποίησε ιδιαίτερα, καθώς εκτός του ότι η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του φίλου Σωτήρη Καστρουνή, εξυπηρέτησε για πρώτη φορά και ένα μοναδικό τρόπο αξιοποίησης του εν λόγω κτηρίου, με ταυτόχρονη προβολή σε τρία διαφορετικά σημεία του (κυρίως αίθουσα, δεύτερη εσωτερική αίθουσα, μπαλκόνι / ταράτσα πρώτου ορόφου).

Ο εσωτερικός χώρος διακοσμήθηκε με σπάνιες, συλλεκτικές, και αρκετές από αυτές ακυκλοφόρητες, φωτογραφίες Παροικιωτών και κατοίκων του Παραδοσιακού Οικισμού και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τις οικογένειες που τις μοιράστηκαν μαζί μας.

Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την οικογένεια του Σωτήρη Καστρουνή για τα υπέροχα κεράσματα, που προσφέρθηκαν στο τέλος της εκδήλωσης, το Δήμο και την Κοινότητα Πάρου για την παραχώρηση του χώρου, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πάρου για την ευγενική χορηγία τοπικών εδεσμάτων και κρασιών, τη φίλη και μέλος του συλλόγου Εμμανουέλα Παντελαίου για την επιμέλεια της αφίσας της εκδήλωσης, τον φίλο Βαγγέλη Καπούτσο και του συνεργάτες του για την άρτια οπτικοακουστική κάλυψη της εκδήλωσης και τους ακούραστους εθελοντές και τα μέλη του Διοικητικού μας Συμβουλίου για την προετοιμασία και βοήθεια στη διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Τέλος, δε θα μπορούσαμε να μην ευχαριστήσουμε από καρδιάς για την παρουσίαση αλλά και τη διάθεση συλλεκτικού φωτογραφικού και βιντεογραφικού υλικού, το μέλος του Διοικητικού μας Συμβουλίου Πέτρο Αυλήτη, ο οποίος αδιαμφισβήτητα αποτελεί ένα ζωντανό κεφάλαιο της καταγραφής και μεταλαμπάδευσης της ιστορίας της Παροικιάς και του τόπου μας».