Προς δήμαρχο Πάρου ενταύθα

Αγαπητέ κ. δήμαρχε,

στην Πάρο –ίσως να είμαστε και εκ των πρώτων-  ξεκίνησε προ πολλών ετών η απευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Πολύς κόσμος, σε σημείο που ορισμένοι δεν το πιστεύαμε, παρακολουθούσε τις συνεδριάσεις μέσω της ιστοσελίδας του δήμου Πάρου. Με τον καιρό απαξιώθηκε αυτή η προσπάθεια αφού άλλοτε η ποιότητα της εικόνας θύμιζε ΥΕΝΕΔ… και άλλοτε (σχεδόν Νόμος) το τελευταίο διάστημα οι συνεδριάσεις δε μεταδίδονταν ή μεταδίδονται μόνο σε όλους όσοι έχουν υπολογιστή Mac....

Σε μία εποχή που υπάρχουν οι κυκλικές κάμερες, σε μία εποχή που η τεχνολογία δίνει στον χρήστη απίστευτες δυνατότητες, στην Πάρο (όταν λειτουργεί το σύστημα μεταδόσεων των συνεδριάσεων), έχουμε μία και μοναδική κάμερα που μεταδίδει ένα «φλου» πλάνο της μισής αίθουσας.

κ. δήμαρχε,

η τεχνολογία στον δήμο Πάρου και η χρήση της στην ιστοσελίδα για τον δημότη (δεν είναι μόνο το θέμα των συνεδριάσεων) «ξύνει» πάτο! Οι πρώτοι που το γνωρίζετε αυτό είσαστε εσείς οι ίδιοι, καθώς μόνο εντός των τεσσάρων τοίχων μπορείτε να έχετε σύνδεση με την ηλεκτρονική σας δημοτική διεύθυνση, όταν θέλετε είτε να στείλετε ένα δελτίο Τύπου ή να αναγνώσετε τα e-mail σας.