Εκλογές στις 24 Νοεμβρίου για τον ΣΥΡΙΖΑ

Με μεγάλη πλειοψηφία, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υιοθέτησαν την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας, όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα για το Συνέδριο του κόμματος και τις εκλογές για την προεδρία. Ηπρόταση της Πολιτικής Γραμματείας έλαβε 112 ψήφους.

Το έκτακτο Συνέδριο θα διεξαχθεί από την 1η ως την 3η Νοεμβρίου, με αντικείμενο, την έγκριση των υποψηφιοτήτων αλλά και κειμένου πολιτικής απόφασης. Η εκλογή συνέδρων θα διεξαχθεί στις 19 και 20 Οκτωβρίου. Οι εκλογές θα γίνουν στις 24 Νοεμβρίου και αν χρειαστεί δεύτερος γύρος, αυτός να γίνει μία εβδομάδα αργότερα, στη 1 Δεκέμβρη.

Ακόμη, με οριακή πλειοψηφία (με 87 ψήφους υπέρ έναντι 84 κατά) υπερψηφίστηκε η πρόταση του Χρήστου Σπίρτζη για δημοσιοποίηση των «Πόθεν έσχες» των υποψηφίων προέδρων. Η απόφαση της Κ.Ε. για το «Πόθεν Έσχες» προκάλεσε ένταση, καθώς οδήγησε ορισμένα μέλη της Κ.Ε. που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη, να αποχωρήσουν από την αίθουσα, με αποδοκιμασίες. 

Τέλος, υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία η πρόταση Θεοχαρόπουλου που ζητούσε να προστεθεί στην απόφαση η καταδίκη των ζητημάτων αντικαταστατικής συμπεριφοράς, να υπάρχει σεβασμός στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων.