Η μπάλα στην εξέδρα από τον κ. Φόρτωμα για τη συνένωση των ΔΕΥΑΠ

Πολύ άσχημες εντυπώσεις άφησε η επιστολή του βουλευτή ΝΔ Κυκλάδων, Φίλιππου Φόρτωμα, ο οποίος πετάει την μπάλα στην εξέδρα με επιστολή προς τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑ Πάρου, με αφορμή την πρόσκληση για τη συνάντηση – ενημέρωση για τη συνένωση των ΔΕΥΑ, που πραγματοποιήθηκε στην Αγκαιριά.

Ο κ. Φόρτωμας ξεκινάει ουσιαστικά την επιστολή (και ενώ το θέμα είναι η ιδιωτικοποίηση των ΔΕΥΑ), υποστηρίζοντας ότι το θέμα της λειψυδρίας μπορεί να αντιμετωπιστεί με ένα διαχειριστικό σχέδιο με ενέργειες της κυβέρνησης! Έτσι, από την αρχή βγαίνει εκτός θέματος και πετάει την μπάλα στην εξέδρα.

Στη συνέχεια ο βουλευτής Κυκλάδων υποστηρίζει ακόμα ότι με την ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων θα λυθεί το πρόβλημα… Για την ιδιωτικοποίηση των υδάτων και πάλι δεν κάνει καμία νύξη ο κ. Φόρτωμας… Ή ο κ. Φόρτωμας δεν γνωρίζει τι έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στη ΔΕΥΑ Πάρου και το πόσο υγιής είναι ως εταιρεία ή εντέχνως πιστεύει ότι πετώντας την μπάλα στην εξέδρα μπορεί να παραπλανήσει την τοπική κοινή γνώμη.

Η επιστολή που έστειλε στους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΠ

«Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση στην ανοιχτή συζήτηση που πραγματοποιείτε στην Αγκαιριά για το θέμα της διαχείρισης νερού, πλην όμως ανειλημμένη υποχρέωσή μου στο νησί της Σύρου, δεν μου επιτρέπει να παρευρεθώ.

Σε μια περίοδο που στα νησιά των Κυκλάδων μας η διαχείριση του νερού και το σοβαρότατο ζήτημα της λειψυδρίας, μας απασχολούν και θα μας απασχολούν συνεχώς τα επόμενα χρόνια, είναι επιβεβλημένες παρά ποτέ οι ενέργειες εκ μέρους της Κυβέρνησης, προκειμένου να υλοποιηθεί ένα ολιστικό στρατηγικό, διαχειριστικό σχέδιο αντιμετώπισης των συνεπειών της λειψυδρίας και εν γένει της διαχείρισης του νερού στα νησιά μας, με ορίζοντα και βλέμμα στο μέλλον.

Καθώς η λειψυδρία πρόκειται για ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο που οφείλεται σε πλήθος αιτιών, όπως οι λιγότερες βροχοπτώσεις των τελευταίων ετών μετά το 2019, οι ακραίες μετεωρολογικές μεταβολές, η ραγδαία αύξηση του τουρισμού και η διαχρονική έλλειψη απαραίτητων υποδομών, απαιτείται ένας ολοκληρωμένος και επί σωστών βάσεων διάλογος, ώστε οι τοπικές μας κοινωνίες, ανάλογα τα δεδομένα της κάθε περιοχής, να υλοποιούν προγράμματα και δράσεις ελάφρυνσης του προβλήματος και να εξασφαλίζουν την ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων τους.

Η Κυβέρνηση και εγώ προσωπικά στεκόμαστε αρωγοί στην τοπική αυτοδιοίκηση και τα νησιά μας και είμαστε σίγουροι ότι οι όποιες αλλαγές νομοθετηθούν θα είναι προς όφελος των τοπικών μας κοινωνιών και σαφώς με ευήκοα ώτα θα προβούμε σε όποιες αλλαγές χρειαστούν, ώστε το νομοσχέδιο να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και τις ανάγκες κάθε νησιού και περιοχής ξεχωριστά.

Με εκτίμηση,

Φίλιππος Φόρτωμας

Πρόεδρος ΕΜΕ Ελληνισμού της Διασποράς

Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας».