Η δημοσιογραφία δε φιμώνεται | Του Δ.Μ.Μ.
/Η δημοσιογραφία είναι ένα από τα επικίνδυνα επαγγέλματα στον κόσμο, αφού σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (IFJ), 67 επαγγελματίες των Μέσων Ενημέρωσης δολοφονήθηκαν το 2022.
Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είχαμε τις δολοφονίες του Τζώρτζη Αθανασιάδη, του Νίκου Μομφεράτου, του Σωκράτη Γκόλια και του Γιώργου Καραϊβάζ. Θυμίζω ακόμη, ότι η Αγγελική Χατζηδημητρίου, δημοσιογράφος της Χίου, παραμένει παράλυτη στο κρεβάτι της από το 2006, όταν πηγαίνοντας να καλύψει ρεπορτάζ δέχθηκε επίθεση από ιδιωτικό αστυνόμο της ΔΕΗ. Όλοι οι παραπάνω είχαν κάνει το εξής «λάθος». Δημοσιοποιούσαν γεγονότα! Όλα τα παραπάνω είναι η ακραία πλευρά κατά της δημοσιογραφίας. Υπάρχουν όμως και οι κίνδυνοι μέσω δικαστικών μέτρων
Οι επαρχιώτες δημοσιογράφοι, που αποτελούν την πλειοψηφία των επαγγελματιών δημοσιογράφων στην Ελλάδα, είναι αυτοί που κατά βάση δίνουν τις ειδήσεις σε πανελλαδικής εμβέλειας Μ.Μ.Ε. και στον τόπο τους.
Οι επαρχιώτες δημοσιογράφοι είναι «παιδιά για όλες τις δουλειές». Θα τραβήξουν φωτογραφίες, θα γράψουν την είδηση, θα μαζέψουν την ύλη, θα σελιδοποιήσουν, θα, θα, θα… Αυτή είναι η πραγματικότητα. Επειδή λοιπόν ο παριανός δημοσιογράφος δεν είναι ούτε ο Τριανταφυλλόπουλος, ούτε ο Δανέζης, ούτε ο Βαξεβάνης, όλοι πιστεύουν ότι είναι εύκολο να τους την «πέσεις». Κούνια που τους κούναγε βέβαια, αλλά το θέμα μας δεν είναι αυτό.
Η «Φωνή της Πάρου», δέχθηκε στις 7 Ιουνίου 2023 από δικηγόρο της Θεσσαλονίκης, εξώδικη διαμαρτυρία, διότι όπως ισχυρίζεται έγινε αναληθής αναφορά σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πάρου, για τον ΝΟΠ. Ποια είναι η αλήθεια όμως; Η εφημερίδα δημοσίευσε το ό,τι συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο και κυρίως αυτά που είπε ο κ. Ροκονίδας. Αν λοιπόν κάτι δεν έγινε καλά (σύμφωνα με τον δικηγόρο της Θεσσαλονίκης), τότε έπρεπε να απευθυνθεί στους δημοτικούς συμβούλους της συνεδρίασης για τα όσα ειπώθηκαν στις 25/4/2019 και στις 2/6/2023. Γιατί όμως δεν έγινε αυτό, αλλά εγκάλεσαν την εφημερίδα; Μα, πολύ απλά, διότι όλοι γνωρίζουν ότι το Μέσον δημοσιεύει την είδηση και την αναπαράγει. Τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την παρακολούθησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, άντε και μερικοί ακόμα μέσω του διαδικτύου.
Για να ολοκληρώνουμε. Η δημοσιογραφία στην Πάρο και την κάθε Πάρο, θα συνεχίσει να υπάρχει, γιατί δουλειά της είναι η ενημέρωση των πολιτών. Έτσι, οι δημοσιογράφοι θα κάνουν αυτό που πιστεύουν ότι είναι το σωστό. Δηλαδή, τη δημοσιοποίηση των γεγονότων! Αυτή είναι η ελευθεροτυπία! Για περισσότερα στο Άρθρο 15 του Ελληνικού Συντάγματος.
Δ.Μ.Μ.