Ο Τσίπρας «άδειασε» όλους όσοι μιλούν για ανοικτά σύνορα

1.jpg

Την επίσημη γραμμή του κόμματος για το μεταναστευτικό και για την κρίση στον Έβρο, χάραξε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Ο πρώην πρωθυπουργός θέλησε να βάλει τέλος στην ασάφεια της θέσης που είχαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες για την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τα σύνορα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ότι ορθώς η κυβέρνηση έκλεισε τα σύνορα, εφόσον υπάρχει απόπειρα μαζικής εισροής στη χώρα, ωστόσο επέκρινε την κυβέρνηση για «επικοινωνιακή φιέστα με τους Ευρωπαίους» που φέρουν ευθύνες για τη διαμόρφωση αυτής της κατάστασης.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση του 2015, επεσήμανε ότι τότε οι πρόσφυγες και οι μετανάστες έρχονταν στην Ελλάδα «από τα νησιά μας γιατί ήταν κλειστός ο Έβρος. Κλείσαμε τον Έβρο χωρίς τυμπανοκρουσίες και με αποτελεσματικότητα» «Φαίνεται ότι στην κυβέρνηση δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι δεν είμαι εγώ πρωθυπουργός», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με το σχόλιο της ΝΔ περί «εξαφάνισης» του πρώην πρωθυπουργού, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η κυβέρνηση χειρίζεται με αλαζονεία και το προσφυγικό.