Στα σκαριά κλειστό κέντρο για απελάσεις εξπρές

Σε κλειστό κέντρο στη Βόρεια Ελλάδα θα μεταφερθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες που μπήκαν σε ελληνικό έδαφος είτε από τον Έβρο είτε από τα νησιά στα γεγονότα του τελευταίου τριημέρου.

Το κλειστό κέντρο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να λειτουργήσει άμεσα, προκειμένου να κρατηθούν όσοι εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας. Από αυτό οι μετανάστες θα επαναπροωθούνται στη χώρα προέλευσης ή καταγωγής τους, χωρίς να καταγράφονται.

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου στην «Καθημερινή», στο νέο περίκλειστο κέντρο, το οποίο θα δημιουργηθεί στη Βόρεια Ελλάδα, αναμένεται να μετακινηθούν όσοι μπήκαν παράνομα στη χώρα μετά την 1η Μαρτίου.

Εξάλλου, χθες Τρίτη, εκδόθηκε σε ΦΕΚ η πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία αναστέλλεται για έναν μήνα η υποβολή αιτήσεων χορήγησης ασύλου. Καθώς η ΠΝΠ έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Μαρτίου, όσοι έφθασαν στα νησιά από την Κυριακή και μετά εμπίπτουν στη συγκεκριμένη διάταξη και άρα θα πρέπει να επιστραφούν χωρίς να υποβάλουν αίτημα ασύλου.