Προς πυροσβεστικό κλιμάκιο Πάρου | Αντιπυρική περίοδος... και;

12.jpg

Το πυροσβεστικό κλιμάκιο Πάρου δημοσιοποίησε ένα δελτίο Τύπου στις 22 Απριλίου 2020, με το οποίο μας πληροφορεί για την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, που ξεκινάει την πρωτομαγιά (ΔΕΣ ΕΔΩ).

Το δελτίο Τύπου είναι σαφές και δημοσιεύεται κάθε χρονιά. Το θέμα φυσικά δεν είναι οι προτροπές για την ασφάλεια στην αντιπυρική περίοδο, αλλά κατά πόσο οι οδηγίες αυτές τηρούνται και τι κάνει το ίδιο για την εφαρμογή τους.

11.jpg

Το παραπάνω το γράφουμε καθώς την περσινή περίοδο παρατηρήθηκαν πυρκαγιές σε δημοτικούς χώρους που αποθηκεύονται διάφορα υλικά από τα απορρίμματα και από το πυροσβεστικό κλιμάκιο Πάρου δεν είδαμε –επίσημα- καμία αντίδραση με αποτέλεσμα τον αρνητικό σχολιασμό από τους πολίτες.

Ακόμα, θεωρούμε ότι πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου θα πρέπει να γίνονται μερικές εργασίες πρόληψης. Θα αναφερθούμε λοιπόν στο αλσύλλιο της Εκατονταπυλιανής (ένα χώρο πράσινου και «πνεύμονα» της Παροικιάς), ο οποίος όχι μόνο είναι γεμάτος από απορρίμματα κάθε λογής, αλλά και η κατάσταση εκεί θυμίζει «ζούγκλα», αφού η βλάστηση που υπάρχει (χθεσινές φωτογραφίες), έχει μεγαλώσει πολύ και μία σπίθα αρκεί…

Τέλος, σημειώνουμε από το δελτίο Τύπου της πυροσβεστικής το εξής: «[…] Οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, οι οποίοι βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι εκατό μέτρων από τα όριά τους, υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνσή τους (…)».