Διαστάσεις λαμβάνει ο ξυλοδαρμός πολίτη από "νόμιμους" μπράβους | Παρέμβαση Γ. Ραγκούση

Βίντεο που καταγράφει την άγρια επίθεση αστυνομικών σε δικυκλιστή, ο οποίος φέρεται να διαμαρτυρήθηκε για πολυτελές αυτοκίνητο που έκλεισε το δρόμο, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να περάσει, έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις και σάλο.

Η κυβέρνηση οφείλει να αποκαλύψει άμεσα και χωρίς χρονοτριβή το όνομα του υψηλά ιστάμενου προσώπου του οποίου η φρουρά ξυλοκόπησε βάναυσα πολίτη εν μέση οδώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ, η μηχανή στην οποία επέβαιναν οι συνοδοί-μπράβοι του προσώπου αυτού φέρει τον αριθμό ...955, ο οποίος, κατά πληροφορίες του zougla.gr, είναι ακαταχώρητος. Αυτό σημαίνει πως η μοτοσικλέτα ανήκει είτε στην Κρατική Ασφάλεια, είτε στην Αντιτρομοκρατική, είτε στην ΕΥΠ, είτε τέλος σε κάποια άλλη Υπηρεσία Ασφαλείας, αλλά και ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας, η οποία συνεργάζεται με το κράτος. Αν παρεμπιπτόντως ο αριθμός κυκλοφορίας της μηχανής ανήκει σε ιδιώτη ή ιδιωτική εταιρεία και είναι ακαταχώρητος, το πράγμα περιπλέκεται ακόμα περισσότερο.

Έρευνα και απόδοση ευθυνών με αφορμή το βίντεο με τον ξυλοδαρμό μοτοσυκλετιστή από αστυνομικό ζητά ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης. «Για αυτήν την απαράδεκτη συμπεριφορά, ζητούμε άμεσα να γίνει έρευνα κι απόδοση ευθυνών. Πρέπει επίσης να γνωστοποιηθεί το όνομα καθώς και η ιδιότητα του φυλασσόμενου προσώπου» επισημαίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.