Παρατηρητές οι πολίτες στην απάθεια της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

Η κατάσταση του δρόμου στην περιοχή Μαρμάρων προς τον Πρόδρομο, αλλά και τα πολλά προβλήματα στην ίδια περιοχή, έχει φέρει τους πολίτες της κοινότητας Αρχιλόχου σε απόγνωση. Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου που είναι υπεύθυνη για το επαρχιακό δίκτυο κωφεύει!

Η σελίδα μας έχει θίξει το θέμα από τις 15/10/2021 και τους κινδύνους που διατρέχει η ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών.

Η Τεχνική Υπηρεσία του Επαρχείου Πάρου στέλνει έγγραφα για το θέμα, αλλά η ίδια για την περίπτωση των κολονακίων στον δρόμο υποστηρίζει ότι: «[…] οι οριοδείκτες (κολονάκια) δεν προστατεύουν και δεν εξασφαλίζουν την ασφάλεια των οχημάτων. Στο συγκεκριμένο σημείο έχουν αντικατασταθεί αρκετές φορές και καταστρέφονται σε σύντομο χρονικό διάστημα από τη διέλευση βαρέων οχημάτων. Κατόπιν τούτου επιλέχτηκε να μην τοποθετηθούν εκ νέου (…).

Ακόμα, η τεχνική Υπηρεσία του επαρχείου Πάρου (για το ίδιο θέμα) υποστηρίζει: «Όσον αφορά τα στηθαία ασφάλειας σύμφωνα με τις Οδηγίες Μελετών Οδικών Έργων για τα Συστήματα Αναχαίτισης Οχημάτων, αυτά πρέπει να έχουν ένα δεδομένο ελάχιστο μήκος 80 μέτρων ώστε να είναι αποτελεσματικά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό δεν είναι εφικτό με τις δεδομένες συνθήκες. Επιπλέον, η θέση δεν πληροί τα κριτήρια για να καταταχθεί σε κατηγορία ως επικίνδυνη (…)».

Τέλος, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η Κοινότητα Αρχιλόχου έστειλε εκ νέου επιστολή στην οποία επισημαίνει ότι η κατάσταση των δρόμων στο ύψος των οικισμών Μαρμάρων και Προδρόμου με τις επικίνδυνες λακκούβες μπορεί όχι μόνο να προκαλέσει ατυχήματα, αλλά και να θέσει σε κίνδυνο την ακεραιότητα των οδηγών.