Πληθαίνουν οι αναφορές για εμβολιασμούς εκτός σειράς

CHATZIMARKOS.jpg

Μετά την καταγγελία ότι ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, εμβολιάστηκε εκτός σειράς και χωρίς να πληροί τα ηλικιακά κριτήρια ακόμα ένα περιστατικό έγινε γνωστό και αφορά σύζυγο μέλους της επιτροπής εμβολιασμών.

Η τελευταία περίπτωση ήρθε στο φως της δημοσιότητας από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού, Θανάση Κοντογεώργη, να επιχειρεί να δώσει εξηγήσεις για ακόμα ένα περιστατικό όπου η προτεραιοποίηση πήγε «περίπατο».

Ο κ. Κοντογεώργης υποστήριξε πως ποτέ δεν έχει αφεθεί χωρίς έλεγχο κάποια περίπτωση που έχει περιέλθει στη γνώση τους και πως το ίδιο θα γίνει και στην περίπτωση του εμβολιασμού του συζύγου του μέλους της επιτροπής.

«Η πολιτεία έχει εκπονήσει ένα οργανωμένο σχέδιο για τους εμβολιασμούς σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας. Το ότι μπορεί κάποιοι να καταχρώνται κάποιες διαδικασίες είναι λάθος, πρέπει να επιδεικνύουμε κοινωνική συνείδηση», ανέφερε. Ό,τι παρεμβάσεις γίνονται αφορούν στην επιβολή κυρώσεων από το υπουργείο υγείας», συμπλήρωσε.

Χθες, αντιδράσεις και ερωτήματα προκάλεσε η καταγγελία ότι ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, εμβολιάστηκε εκτός σειράς.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, ο περιφερειάρχης που έχει εκλεγεί με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ είναι κάτοικος Ρόδου, πήγε την περασμένη Κυριακή στη Χάλκη με ιδιωτικό σκάφος, όπου έκανε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού χωρίς να πληροί τα ηλικιακά κριτήρια.

ΠΗΓΗ: efsyn.gr