Ανακοίνωση ΣΕΟΤΑΠΑ για τα ΜΑΠ

SEOTAPA.jpg

Τελικά, μήπως και ο Άγιος θέλει τη φοβέρα του; Ύστερα από την προσφυγή του Συλλόγου μας, για άλλη μια φορά, στον ελεγκτή της Αποκεντρωμένης για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας του 2020, τα οποία, με επίσημες ανακοινώσεις του Αντιδημάρχου Προσωπικού, δήθεν είχαν δοθεί το καλοκαίρι που μας πέρασε, κατέφθασαν εχθές. Tα ΜΑΠ όχι μόνο του 2020 αλλά και του 2021.

Να θυμίσουμε ότι στις 2-6-2020 αποστείλαμε το 1ο έγγραφό μας στο Δήμαρχο με το οποίο ζητούσαμε τα ΜΑΠ του 2020. Αφού δε λάβαμε καμιά απάντηση, ύστερα από τετράμηνη αναμονή, ακολούθησε 2ο έγγραφο στις 25-9-2020 προς τον Ελεγκτή της Αποκεντρωμένης. Στις 20-10-2020 προχωράμε σε 3ο έγγραφο προς το Δήμαρχο, με κοινοποίηση στη μείζονα και ελάσσονα αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενημερώνοντάς τον για το άρθρο 60 του νέου νόμου 4735/20 με το ίδιο θέμα. Στις 6-11-2020 ύστερα από ενέργειες της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου μπαίνει στην ημερήσια διάταξη το θέμα των ΜΑΠ, όπου, ερήμην του Συλλόγου, ακούγονται σωρεία ανακριβών εξηγήσεων από τη Δημοτική Αρχή όπως: «τα ΜΑΠ του 2020 έχουν δοθεί στους εργαζόμενους». Και φτάνουμε αισίως στις 22-3-2021 για να καταφθάσουν τα ΜΑΠ του 2020 στο Δήμο και να κληθούν οι εργαζόμενοι να τα πάρουν. Σημειώνουμε ότι κάποιοι απ’ αυτούς τους εργαζόμενους, μέχρι το τέλος του μηνός, θα έχουν απολυθεί, γιατί οι συμβάσεις τους ολοκληρώνονται.

Εμείς, κατόπιν των προαναφερομένων, νιώθουμε την ανάγκη να:

«Ευχαριστήσουμε» τη Δημοτική Αρχή για την πλήρη απαξίωση του ΔΣ μας, αφού κατά την προσφιλή συνήθειά της δεν απάντησε σε κανένα έγγραφό μας ούτε μας κάλεσε για να συζητήσουμε το θέμα.

«Ευχαριστήσουμε» τη Δημοτική Αρχή η οποία σύρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο από τη μείζονα αντιπολίτευση για τη συζήτηση του θέματος χωρίς να καλέσει το ΔΣ μας για τη δια ζώσης έκφραση της άποψής του.

«Ευχαριστήσουμε» τη Δημοτική Αρχή η οποία υπέδειξε το «λάθος» μας και μας καθησύχασε λέγοντάς μας ότι το καλοκαίρι του 2020 τα ΜΑΠ δόθηκαν κανονικά στους εργαζόμενους.

«Ευχαριστήσουμε» τη Δημοτική Αρχή για τα ΜΑΠ που δίνει στους εργαζόμενους με ένα χρόνο καθυστέρηση, ενώ τα είχε δώσει δήθεν από το καλοκαίρι του 2020.

Από το ΔΣ Σ.Ε.ΟΤΑ.Π.Α.