Ο ΣΕΟΤΑΠΑ για την πρόσληψη του νέου γενικού γραμματέα του δήμου Πάρου

dimos.JPG

Το ΔΣ μας καλωσορίζει τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Χρήστο Λεμονή και του εύχεται κάθε επιτυχία στο πολύ δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.

Ο Δήμαρχος, αξιοποιώντας τη σχετική νομοθεσία, κάλυψε τη θέση του Γ.Γ. του Δήμου και μάλιστα κινούμενος προς τη σωστή κατεύθυνση, με απόφασή του, τοποθέτησε τον κ. Χρήστο Λεμονή στην κορυφή της υπηρεσιακής ιεραρχίας. Εκείνο που απομένει είναι να αποδείξει και στην πράξη την υποστήριξη της απόφασής του.

Ο κ. Λεμονής έχει να αντιπαλέψει πολλά κακώς κείμενα, τα οποία δεν αποτελούν χαρακτηριστικά στοιχεία μόνο του τόπου μας αλλά δυστυχώς αφορούν όλη τη χώρα και διατρέχουν ολόκληρο τον κοινωνικό ιστό. Έτσι, πέρα από τις βασικότατες ελλείψεις που υπάρχουν στο Δήμο μας, πρέπει πρωτίστως να αντιμετωπίσει την πολύ κακή νοοτροπία που έχουμε όλοι μας στο όνομα της οποίας αποδεχόμαστε με εξαιρετική δυσκολία το ξεβόλεμά μας από πολύ κακές συνήθειες που μας βλάπτουν όλους.

Η θέση του Γενικού Γραμματέα είναι κορυφαία υπηρεσιακή θέση διοίκησης και ως εκ τούτου θεωρούμε το Χρήστο Λεμονή συνάδελφό μας. Με αυτή την έννοια, είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε την προσπάθειά του με μοναδική προϋπόθεση τη διασφάλιση της δικαιοσύνης τόσο μεταξύ των εργαζομένων όσο και μεταξύ των εργαζομένων και της πολιτικής διοίκησης.

Πρέπει, παράλληλα, να καταλάβουμε όλοι ότι οι προτεραιότητες που δίνονται στην αντιμετώπιση των προβλημάτων αποτελούν πολιτικές επιλογές και ως τέτοιες οφείλουμε να τις διαχειριζόμαστε.

Ελπίζουμε ο Δήμαρχος, που άνοιξε τη θέση του Γενικού Γραμματέα, να μην έχει ως στόχο τη στείρα μεταβίβαση των πολιτικών ευθυνών του αλλά την αξιοποίηση αυτού του διοικητικού στελέχους που έχει, πάνω απ' όλα, υπηρεσιακές αρμοδιότητες.

Το ΔΣ μας, ύστερα από τις παραπάνω διευκρινίσεις, χαιρετίζει την ενέργεια του Δημάρχου, στέκεται αρωγός στη δύσκολη προσπάθεια που έχει αναλάβει ο Γενικός Γραμματέας κ. Χρήστος Λεμονής και του εύχεται καλή επιτυχία.

Από το ΔΣ Σ.Ε.ΟΤΑ.Π.Α.