Quo Vadis ΚΔΕΠΑΠ | Του Δ.Μ.Μ.

Το δημοτικό ωδείο Πάρου κατά την περσινή χρονιά ήταν «πρώτο θέμα» συζήτησης στο νησί, για τους γνωστούς λόγους μετεγκατάστασής του. Παρόλα αυτά η ιστοσελίδα μας υποστηρίζει ότι «πρώτο θέμα» συζήτησης θα έπρεπε να είναι τα όσα γεγονότα υπήρξαν στη λειτουργία του και ειδικά στην υπόθεση της διεύθυνσής του.

Παιδική χορωδία και χορωδία ενηλίκων δε λειτούργησε παρά του ότι είχαν δοθεί υποσχέσεις γι’ αυτό, όπως υποσχέσεις είχαν δοθεί για προβολή της σχολής, δημιουργία φιλαρμονικής κλπ. Τα παραπάνω θα μπορούσε να πει ένας τρίτος ότι «είναι λεπτομέρειες».

«Λεπτομέρεια» όμως δεν είναι το παρακάτω, σύμφωνα με την επιστολή στις 28 Σεπτεμβρίου προς την ΚΔΕΠΑΠ, επικεφαλής δημοτικών συνδυασμών και σύλλογο γονέων σπουδαστών του δημοτικού ωδείου. Η επιστολή γράφει: «Δύο σπουδάστριες του πιάνου έχασαν ένα εξάμηνο από τις σπουδές τους. Τα παιδιά έδωσαν προαγωγικές εξετάσεις για να αλλάξουν σχολή (επίπεδο) στο πιάνο στο τέλος του πρώτου εξαμήνου, στα τέλη Ιανουαρίου. Η διευθύντρια όμως αρνήθηκε να στείλει τα μαθητολόγιά τους στο υπουργείο ως όφειλε σύμφωνα με το άρθρο 47 του ΦΕΚ 229/Α/11-11-1957, υποστηρίζοντας λανθασμένα πως δεν γίνονται προαγωγικές εξετάσεις στη μέση της χρονιάς (…)».

Η επιστολή που έχει σταλεί περιέχει περισσότερες λεπτομέρειες για τα όσα έγιναν…

Η φετινή προκήρυξη

Στις 13/9/2023 η ΚΔΕΠΑΠ προκήρυξε για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή νέα πρόσκληση με διάρκεια σύμβασης τους 9 μήνες.

Στην προκήρυξη (ΑΔΑ: 65ΗΠΟΡΔΩ-0ΓΩ), στα πρόσθετα προσόντα -3 μόρια δίνονται- για τους τίτλους μουσικών σπουδών ίσοι ή ανώτεροι από εκείνους των τυπικών προσόντων (λες και κάποιος χωρίς τίτλο μουσικών σπουδών θα μπορούσε να θέσει υποψηφιότητα για καλλιτεχνικός διευθυντής...). Ακόμα, 2 μόρια δίνονται για πτυχίο ανά τίτλο κλπ. Το άκρως άωτον όμως είναι ότι η προσωπική συνέντευξη δίνει 10 μόρια! Η προσωπική συνέντευξη…

Δ.Μ.Μ.