Ευαισθητοποίηση Αστυνομίας Πάρου και ΓΕ.Λ. Παροικιάς

Χθες, Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΓΕΛ Πάρου, «Γιάγκος Αργυρόπουλος», πραγματοποιήθηκε σεμινάριο προς τους μαθητές της Α’ Λυκείου, για την οδική αγωγή και τα τροχαία ατυχήματα, με αφορμή τον μεγάλο αριθμό τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας αλλά και στο νησί μας.

Το Α.Τ. Πάρου στο πλαίσιο της προληπτικής δραστηριότητας δεν μπορούσε να μείνουν απαθής στο μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα που για πολλά χρόνια έχει λάβει διαστάσεις κοινωνικής μάστιγας. Αρκεί να ρίξει μια ματιά κανείς τους αριθμούς για να καταλάβει πόσο μεγάλη καταστροφή συντελείται καθημερινά στο εχθρικό περιβάλλον των ελληνικών δρόμων. Ένα περιβάλλον που μοιάζει περισσότερο μάλλον με εμπόλεμη ζώνη, γιατί μονάχα στους πολέμους πεθαίνουν καθημερινά τόσοι άνθρωποι.

Τα στοιχεία από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι συνταρακτικά και συνάμα αποτελούν τους αναμφισβήτητους δείκτες, που αναδεικνύουν τη σοβαρότητα και το μέγεθος του προβλήματος. Για να κατανοήσει κάποιος το πρόβλημα σημειώνουμε ότι το 2022 υπήρξαν: Νεκροί – 635, βαριά τραυματίες εκ των οποίων πολλοί ανάπηροι –636 παραπληγικοί-τετραπληγικοί . Από αυτούς σημειώνεται ότι το 75% είναι άτομα ηλικίας κάτω των 39 ετών, δηλαδή νέοι άνθρωποι. Άνθρωποι ενεργοί, που βρίσκονται στην πιο δημιουργική ηλικία.

Τέλος, το ΓΕΛ Πάρου ευχαρίστησε το Α.Τ. ΠΑΡΟΥ για την ανταπόκριση στο αίτημά τους καθώς και τον Αστυνόμο Β’ Παναγιώτη Μεταξά, ο οποίος μίλησε στους μαθητές και στις μαθήτριες για τα τροχαία ατυχήματα.