Τραυματίστηκε ο Τραμπ από επίθεση ενόπλου (Βίντεο την ώρα της επίθεσης)

Πυροβολισμοί έπεσαν στην προεκλογική συγκέντρωση του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσιλβάνια, με τον πρώην Πρόεδρο να υψώνει τη δεξιά του γροθιά έχοντας αίματα στο πρόσωπο, καθώς φυγαδευόταν σε όχημα από πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας των ΗΠΑ, μετά από επίθεση ενόπλου.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο της Washington Post Meryl Kornfield, υπάρχουν δύο νεκροί από τα πυρά και ένας σοβαρά τραυματισμένος. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο εισαγγελέας της κομητείας Μπάτλερ, Ρίτσαρντ Γκόλντινγκερ, της είπε πως ο Τραμπ δέχθηκε πυροβολισμούς, αλλά είναι ασφαλής. Ένα μέλος του κοινού σκοτώθηκε, όπως και ο φερόμενος ως δράστης.

Σε βίντεο που μεταδιδόταν απευθείας, ήταν ορατό αίμα στο δεξί του αυτί. Το δίκτυο CNN μετέδωσε πως ο Τραμπ έχει τραυματιστεί.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, καταδίκασε απερίφραστα την ένοπλη επίθεση, που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια ομιλίας του Ντόναλντ Τραμπ. «Δεν υπάρχει χώρος στις ΗΠΑ για τη βία. Είναι άρρωστο αυτό που έγινε. Προσπάθησα να μιλήσω με τον Ντόναλντ, αλλά ήταν στο νοσοκομείο για εξετάσεις και θα επικοινωνήσουμε αργότερα», είπε ο Τζο Μπάιντεν και πρόσθεσε ότι “προσεύχεται” για τον αντίπαλό του.