Αίσιο τέλος για 4 Ιταλούς ανοιχτά της Πάρου

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Πάρου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για εισροή υδάτων σε επιβατηγό-τουριστικό (Ε/Γ-Τ/Ρ) σκάφος στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Πάρου, με τέσσερις αλλοδαπούς επιβαίνοντες (υπήκοοι Ιταλίας).

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Λ.Σ.), ενώ ενεργοποιηθήκαν ένα επαγγελματικό–τουριστικό (Ε/Π-Τ/Ρ) σκάφος, ένα κρουαζιερόπλοιο (Κ/Ζ) το οποίο ήταν αγκυροβολημένο εκτός του όρμου του λιμανιού Παροικιάς και παραπλέοντα επιβατικά – οχηματαγωγά – ταχύπλοα πλοία.

Το Π.Λ.Σ. εντόπισε το Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος και το συνόδευσε στη μαρίνα σκαφών της Παροικιάς όπου πρόσεδεσε με ιδία μέσα. Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προέβη σε απάντληση των υδάτων, ενώ η εισροή τους προήλθε από την αποκόλληση υαλοπίνακα (φινιστρίνι).

Από το Λιμεναρχείο Πάρου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

ΠΗΓΗ: Parostoday.gr